Duurzaam naaien voor het schoonmaken

Duurzaam naaien voor het schoonmaken

Duurzaam poetsen is leuker!

In het hele huis kun je producten die je normaal gesproken na één keer gebruiken weggooit, vervangen door zelfgenaaide producten die je steeds opnieuw kunt gebruiken. Ook voor het schoonmaken in en rondom het huis kun je diverse artikelen vervangen door wasbare producten om zo minder afval te creëren. Wat dacht je van zelfgenaaide vloerdoekjes i.p.v. de (vochtige) doekjes voor éénmalig gebruik? Of een simpel doekje of handschoen voor het verwijderen van stof en haren? Hieronder geven we je meerdere tips voor een duurzame schoonmaak!

Nähtip Betty antipilling Fleece

Tips van onze expert Betty

"Wil je in weinig tijd veel (vloer)doekjes maken? Ga dan voor antipilling fleece. Deze stof rafelt niet en hoeft dan ook niet afgewerkt te worden. Zo hoef je dus alleen maar de stof in het juiste formaat te knippen of te snijden."

"Ga je wel graag met de naaimachine aan de slag? Je kunt ook twee verschillende stofsoorten met elkaar combineren om (vloer)doekjes te creëren met aan één kant bijv. een badstof en de andere kant een fleecestof. Het fleece is ideaal voor het wegnemen van stof, terwijl de badstof juist vochtig goed in te zetten is voor het verwijderen van vlekken. "

Rico Bubble sponsjes

Vrolijke sponsjes

Maak ze zelf met Rico Bubble