Breien voor beginners

Breien voor beginners

Wordt breien jouw nieuwe hobby?

Begin je net met breien? We helpen je graag stap voor stap op weg met de benodigde technieken, breitips voor beginners en natuurlijk met handige, gratis breipatronen met niet al teveel uitdagingen om te voorkomen dat je jouw eerste project gelijk boos in de hoek smijt. Nee, het hoeft echt niet moeilijk te zijn en dat laten we jou graag zien. Ben je er klaar voor? Laten we beginnen!

Tips voor jouw eerste breiporject

Tips voor het starten van jouw eerste project

  • Maak het jezelf niet te moeilijk en begin niet met een heel dun garen en dunne breinaalden. Rond dikte 6 is een fijne dikte om mee te beginnen.
  • Neem geen effectgaren met lange haren of uitsteeksels en het beste ook geen meerdraads garen waarbij meerdere, gedraaide draden tot een draad worden gedraaid. Dit laatste zie je vaak bij kleurmelanges.
  • Ook budgetwol kun je soms beter laten liggen omdat het snel pluist, rafelt of breekt. Let hier op voordat je straks een half project vol pluizen klaar hebt waar je gemaakte steken bijna niet meer bij kunt zien.
  • Begin met een breipatroon voor beginners en kijk vooraf welke technieken worden gebruikt, zodat je deze nog kunt oefenen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je al een eind op weg bent met je eerste breiwerk.

Populaire artikelen rondom het thema breien