Haken voor beginners

Haken voor beginners

Wil je beginnen met haken?

Hier helpen we jou met de basis, zodat jij van start kunt gaan met jouw eerste project. We leren je de belangrijkste technieken met behulp van stap voor stap beelden en geven je tips om het leerproces iets te vergemakkelijken. Ook hebben we onze haakpatronen voor beginners voor jou verzameld en laten we je zien wat je nodig hebt als beginner om goed van start te kunnen gaan. Blader gerust door onze haakwereld en maak van haken jouw nieuwe hobby!

Tips voor het haken van jouw eerste project

Misschien zie je ook regelmatig een gaaf patroon voorbij komen op Pinterest of ergens anders online en denk je: dit wil ik ook kunnen! Met wat garen of wol en een haaknaald kun je de meest uiteenlopende haakprojecten creëren, bijvoorbeeld dekens, knuffels, pullovers, mutsen en sjaals. Voor iedereen is wel een haakproject te vinden, of je nu een groot project wilt aangaan of het liever klein houdt, met haken is alles mogelijk. Hier vind je alles wat je nodig hebt om straks ook al die leuke patronen die je tegenkomt te kunnen haken!

Maak het je bij jouw eerste project vooral niet te moeilijk om te voorkomen dat je na enkele tegenslagen afhaakt (en dat wel heel letterlijk in dit geval :P ). Hieronder enkele tips waarmee jij zonder problemen jouw eerste project klaarstoomt en je verheugt op volgende haakprojecten.

Tips voor het haken van een eerste project

Onze tips

  • Voor een eerste haakproject kun je het beste wat dikker garen nemen. Dikte 6 is bijvoorbeeld stukken fijner om mee te beginnen dan dikte 2,5 of 3. Zo kun je ook beter de gemaakte steken herkennen en zien waar je de naald precies moet doorhalen.
  • Maak de uitdaging niet te groot en ga voor een eenvoudig patroon. Lees deze helemaal door voordat je begint om er zeker van te zijn dat het patroon geschikt is voor jou en of je misschien nog bepaalde technieken onder de loep moet nemen voordat je van start gaat. Nu kan je nog even oefenen, middenin je project zit je hier niet meer op te wachten.
  • Ga voor wol of garen van goede kwaliteit. Het werkt niet fijn als je wol of garen erg pluist en/of begint te rafelen.
Een goede voorbereiding is het halve haakwerk

Met behulp van deze categorieën ga je goed van start

Met deze producten wordt haken nóg leuker!

Het belangrijkste is: ga aan de slag met producten die jij leuk en/of handig vindt! Wanneer je bijvoorbeeld begint met een project als een sjaal of doek en het toch net even leuker wilt maken, kun je kiezen voor een garen met kleurverloop. Zo kun je als beginnende haker of haakster toch verschillende kleuren in je project krijgen, zonder van kleur te hoeven wisselen. Dat is voor een begin toch wel zo makkelijk! Kan je meer tips en informatie gebruiken bij het vinden van de juiste producten? Kijk dan even op "haakbenodigdheden voor beginners".