Keukenrol Naaien

Eenvoudig
Keukenrol naaien

Beschrijving

Een keukenrol is zeker handig voor regelmatig gebruik in de keuken, maar je hebt we meer afval door het gebruik van keukenpapier. Daarom hebben we hier voor jou een keukenrol die je zelf kunt maken en steeds weer opnieuw kunt gebruiken. Is dat niet duurzaam? Naai simpelweg meerdere doeken uit katoen en badstof, verbind de doeken met drukknopen en creëer een rol. Zo kun je een keukenrol maken die perfect past in jouw keuken, maar ook juist een bonte keukenrol uit allerlei stofresten. Hoe wordt jou keukenrol?

Dit heb je nodig:

Voor 6 keukendoeken:

  • 0,5 m badstof: 21x21cm per doek (+ naadtoeslag)
  • 0,5 m katoenen stof: 21x21cm per doek (+ naadtoeslag)

Zo maak je de keukenrol uit stof:

  1. Leg de stof voor je neer met de goede kant van de stof naar boven. Leg de badstof erbovenop met de goede kant van de stof naar onderen. Speld de lagen aan elkaar vast met speldnaalden of stofklemmetjes en markeer een keeropening.
  2. Stik rondom langs de rand met een naadtoeslag van 0,5/1 cm en vergeet niet een keeropening vrij te laten. Knip vervolgens de naadtoeslag een beetje bij en knip de hoeken kort. Dit is vooral van belang voor het later toevoegen van de drukknoopjes.
  3. Keer de keukendoek om en druk de naden goed aan (bijvoorbeeld met de gum op de achterkant van een potlood). Speld de stoflagen mooi op elkaar, ook op de plek van de keeropening en stik nog een keer rondom vlak langs de rand. Je kunt hiervoor een rechte steek gebruiken of een zigzagsteek.
  4. Aanlsuitend breng je de drukknopen aan. Wanneer de naadtoeslag hier nog tussen de stoffen valt, zijn de sotflagen samen te dik voor de drukknopen (bij gebruik van de Color Snaps).
  5. Om de stoflagen mooi aan elkaar te houden, kun je de stof nog quilten met een motief naar wens. Volg bijvoorbeeld enkele lijnen van het patroon wanneer je een stof met motief hebt gebruikt of markeer met behulp van een glas een paar cirkels en stik deze.
  6. Herhaal de bovenstaande stappen voor de overige doeken en bevestig de genaaide doeken aan elkaar met de drukknopen.