Boxpakje patroon

Eenvoudig
icon
Boxpakje uit nicky ribstof

Beschrijving

De @Naaizusjes hebben dit fantastische boxpakje patroon voor ons ontwikkeld. Boxpakje Bo is vanwege zijn drukknoopjes over de gehele lengte erg praktisch bij het omkleden of verschonen. Het babypakje uit het voorbeeld is gemaakt van een biologische rib nicky stof, maar je kunt ook kiezen voor een katoen tricot, stretch ribstof of sweatstof. Het patroon is geschikt voor de maten 44, 50, 56 en 62. Download hieronder het patroon en ga aan de slag met een uniek boxpakje!

Voor het naaien van het boxpakje kun je een overlockmachine gebruiken. Heb je geen overlockmachine? Naai de naden dan eerst met een stretchsteek en werk vervolgens de naadwaarden af met een zigzagsteek of overlocksteek.

Patroondelen uitknippen
1/13

Patroondelen uitknippen

Print het patroon uit op originele grootte en controleer het controlevakje. Knip het patroon uit met 1 cm naadwaarde. Alleen bij de zoom van de mouwen en de broekspijpen voeg je 2 cm toe. Knip uit de Vlieseline twee strookjes van 2 cm breedt, langs de ronde zijden van het voorpand.

Vlieseline opstrijken
2/13

Vlieseline opstrijken

Strijk de Vlieseline op de achterkant van de voorpanden, langs de ronde randen.

Voor- & achterkant vastnaaien
3/13

Voor- & achterkant vastnaaien

Naai het voor- en achterpand bij de schouders aan elkaar. Leg hierbij de patroondelen met de goede kanten van de stof op elkaar.

Mouwtjes aannaaien
4/13

Mouwtjes aannaaien

Speld of klem de mouwen vast aan het lijfdeel. Hierbij liggen de goede zijden van de stof op elkaar. Naai de lagen aan elkaar vast.

Zijkanten naaien
5/13

Zijkanten naaien

Leg de voor- en achterkant met de goede kanten van de stof naar binnen op elkaar. Speld de zijkanten en de onderkant van de mouwen aan elkaar en stik deze.

Kruisje plaatseren
6/13

Kruisje plaatseren

Bepaal het midden van het kruisje en het midden van het achterpand en markeer deze met behulp van spelden.

Kruisje vastklemmen
7/13

Kruisje vastklemmen

Klem of speld het kruisje vast aan het achterpand.

Kruisje vastnaaien
8/13

Kruisje vastnaaien

Naai de vastgeklemde delen aan elkaar.

Pijpen vastspelden
9/13

Pijpen vastspelden

Speld of klem nu het kruisje aan het voorpand en speld ook gelijk de binnenkant van de broekspijpen aan elkaar vast.

Pijpen aan elkaar naaien
10/13

Pijpen aan elkaar naaien

Naai nu de binnenkant van de broekspijpen en het kruisje in een keer dicht.

Zomen afwerken
11/13

Zomen afwerken

Lock of zigzag alle zomen bij rafelende stoffen zoals deze stof.

Zomen omslaan
12/13

Zomen omslaan

Meet de breedte van de linkerpijp om de zoom te berekenen van de rechterpijp, zodat de broekspijpjes even breed zijn. Sla de rand naar binnen om en speld of klem eventueel vast voordat je gaat naaien. Als je een maatlabel in het boxpakje wilt, kan je deze nu toevoegen. Zoom de mouwen, broekspijpen en voorkant om.

Drukknoopjes aanbrengen
13/13

Drukknoopjes aanbrengen

Zet onderaan een drukknoop en verdeel de overige drukknoopjes over de gehele lengte. Neem tenminste 8 drukknopen om openstaan de voorkomen. Zet eventueel eerst spelden op de plekken van de drukknoopjes en meet de tussenstukje na. Zet vervolgens de rest van de drukknopen.