Duurzame DIY-projecten

Nachhaltige DIY Projekte

Meer aandacht besteden aan het milieu hoeft niet persé een opoffering te zijn. Het kan ook erg leuk zijn om je creativiteit in te zetten voor een duurzamer leven. We hebben daarom meerdere mooie DIY-projecten voor je verzameld, die je helpen om een bewustere levensstijl in te voeren. Veel plezier met proberen!

Hoe naai ik duurzaam?

Natuurlijk is naaien een hobby die meer met duurzaamheid wordt geassocieerd dan andere. Want als je je eigen kleding en versieringen maakt, wordt in ieder geval veel van de sociale kritiek op de kledingindustrie geëlimineerd, omdat je je eigen arbeid hebt geïnvesteerd. Je kunt echter ook op een paar kleine dingen letten die jouw eigen toegevoegde waarde kunnen verbeteren.

Knippen om materiaal te besparen: Ook al zeg je tegen jezelf dat je toch te veel stof hebt: probeer zo materiaalbesparend mogelijk te knippen. Dit betekent dat je je patroondelen zo dicht mogelijk bij elkaar moet knippen. Zo ontstaat minder afval is houd je meer intacte stof over om andere geweldige dingen mee te kunnen maken.

Gebruik restjes: Het weggooien van restjes doet pijn aan het hart van elke naaister. Want je kunt er nog zoveel mee! Je kunt er bijvoorbeeld mooie cadeauverpakkingen van maken. Of naai een kleurrijke patchworkquilt waarbij elk lapje je herinnert aan een naaiproject.

Herbruikbare artikelen maken: Aangezien plastic tassen steeds vaker uit onze winkels worden verbannen, is het bijna gebruikelijk geworden om een ​​stoffen tas mee te nemen als je gaat winkelen. Met dit principe kun je nog veel verder gaan: gebruik herbruikbare zakjes voor je groente en fruit in plaats van de kleine, dunne plastic zakjes. Of maak je eigen bijenwas afdekdoeken ter vervanging van de vershoudfolie op je kommen. Ook zijn herbruikbare wattenschijfjes een geweldige manier om te besparen op benodigdheden.

Upcycling: De kern van de upcycling trend is eigenlijk gebaseerd op het weer sociaal acceptabel maken van oude kleding met accessoires. We zien er bewust van af om een ​​nieuw kledingstuk te kopen. In een paar eenvoudige stappen tover je je nieuwe lievelingsstuk uit oude kleding - en bespaar je ook nog eens geld!