Privacyverklaring

De verwerkingsverantwoordelijke is:

fabfab GmbH

Osterbrooksweg 35-45

22869 Schenefeld

ā€‹ā€‹ā€‹ā€‹ā€‹ā€‹ā€‹Duitsland


+49 40 609 459 10

contact@stoffen.net

Telefoonnummer: +49 40 609 459 10

Hartelijk dank voor uw interesse in onze online shop. De bescherming van uw privacy is erg belangrijk voor ons. Hieronder informeren wij u in detail over de omgang met uw gegevens.

1. Toegangsgegevens en hosting

U kunt onze websites bezoeken zonder persoonlijke gegevens te hoeven invoeren. Bij elk bezoek van een website slaat de server alleen automatisch een zogenaamde server-logfile op, dat bijv. de naam van de bezochte pagina, uw IP-adres, datum en tijd van het bezoek, de hoeveelheid verzonden gegevens en de provider van waaruit u de site bezoekt (toegangsgegevens) en het bezoek vastlegt. De toegangsgegevens worden uitsluitend in verband met het garanderen van een storingsvrije werking van de site en de optimalisering van ons aanbod verwerkt. Het doel hiervan is overeenkomstig artikel 6 lid 1 sub f AVG het waarborgen van ons, in het kader van een belangenafweging doorslaggevend, rechtmatig belang van een correcte weergave van ons aanbod. Alle toegangsgegevens worden uiterlijk zeven dagen na afloop van het bezoek aan de site verwijderd.

1.1 Hosting

De diensten voor het hosten en weergeven van de website worden deels door onze dienstverleners geleverd in het kader van de verwerking voor ons. Tenzij anders vermeld in deze verklaring inzake gegevensbescherming, worden alle toegangsgegevens en alle gegevens die in de daarvoor bestemde formulieren op deze website worden verzameld, op hun servers verwerkt. Als u vragen heeft over onze dienstverleners en de basis van onze samenwerking met hen, kunt u gebruik maken van de contactmogelijkheid die in deze gegevensbeschermingsverklaring wordt beschreven.

1.2 Content Delivery Network

Met het oog op een kortere laadtijd gebruiken wij voor sommige aanbiedingen een zogenaamd Content Delivery Network ("CDN"). Bij deze dienst wordt de inhoud, bijvoorbeeld grote mediabestanden, geleverd via regionaal verspreide servers van externe CDN-dienstverleners. Daarom worden de toegangsgegevens verwerkt op de servers van de dienstverleners. Onze dienstverleners werken voor ons in het kader van de orderverwerking.

2. Gegevensverwerking voor contractafwikkeling en contactmomenten

2.1 Gegevensverwerking voor contractbeheer

Ten behoeve van de contractafwikkeling (incl. navraag naar en afhandeling van eventuele bestaande garantie- en prestatieaanspraken alsmede eventuele wettelijke actualiseringsverplichtingen) conform artikel 6 lid 1 sub b AVG verzamelen wij persoonsgegevens indien u deze vrijwillig aan ons verstrekt in het kader van uw bestelling. Verplichte velden zijn als zodanig gemarkeerd, omdat wij in deze gevallen de gegevens absoluut nodig hebben om het contract te verwerken en wij de bestelling niet kunnen verzenden zonder de specificatie ervan. Welke gegevens worden verzameld, kunt u zien aan de respectieve invulformulieren.

Meer informatie over de verwerking van uw gegevens, in het bijzonder over de overdracht aan onze dienstverleners voor de verwerking van bestellingen, betalingen en verzendingen, vindt u in de volgende delen van deze verklaring over gegevensbescherming. Na de volledige afwikkeling van de overeenkomst worden uw gegevens voor verdere verwerking beperkt en na het verstrijken van de fiscale en commerciƫle bewaartermijnen overeenkomstig art. 6 lid 1 sub c AVG gewist, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens overeenkomstig art. 6 lid 1 sub a AVG of wij ons het recht voorbehouden gegevens verder te gebruiken, hetgeen wettelijk is toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.

 Beheersysteem voor goederen

Voor de order- en contractafhandeling maken wij gebruik van goederenbeheersystemen van externe dienstverleners. Onze dienstverleners werken voor ons in het kader van de orderverwerking. Als u vragen heeft over onze dienstverleners en de basis van onze samenwerking met hen, kunt u gebruik maken van de contactmogelijkheid die in deze gegevensbeschermingsverklaring wordt beschreven.

2.2 Klant account

Voor zover u door het openen van een klantenrekening overeenkomstig art. 6 lid 1 sub a AVG uw toestemming hiervoor hebt gegeven, zullen wij uw gegevens gebruiken voor het openen van de klantenrekening en voor het opslaan van uw gegevens voor verdere toekomstige bestellingen op onze website. Het verwijderen van uw klantenaccount is te allen tijde mogelijk en kan worden gedaan door een bericht te sturen naar de contactoptie die in dit privacybeleid wordt beschreven of via een functie die voor dit doel in de klantenaccount is voorzien. Na verwijdering van uw klantenaccount worden uw gegevens gewist, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens conform art. 6 lid 1 sub a AVG of wij ons het recht voorbehouden gegevens verder te gebruiken, hetgeen wettelijk is toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.

2.3 Contact

In het kader van de klantencommunicatie verzamelen wij persoonsgegevens om uw aanvragen te verwerken in overeenstemming met art. 6 lid 1 sub b AVG, indien u ons deze gegevens vrijwillig verstrekt wanneer u contact met ons opneemt (bijv. via contactformulier, live chat tool of e-mail). Verplichte velden zijn als zodanig gemarkeerd, omdat wij in deze gevallen de gegevens absoluut nodig hebben om uw contact te verwerken. Welke gegevens worden verzameld, kunt u zien aan de respectieve invulformulieren. Na de volledige verwerking van uw aanvraag worden uw gegevens gewist, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens in overeenstemming met art. 6 lid 1 sub a AVG of wij ons het recht voorbehouden gegevens verder te gebruiken, hetgeen wettelijk is toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.

3. Gegevensverwerking ten behoeve van de verzending

Om de overeenkomst conform art. 6 lid 1 sub b AVG uit te voeren, geven wij uw gegevens door aan de met de levering belaste vervoerder, voor zover dit noodzakelijk is voor de levering van de bestelde goederen.

4. Gegevensverwerking bij de uitvoering van de betaling

Wij werken samen met deze partners om de betalingen in onze online shop te verwerken: technische dienstverlener, kredietinstelling, betalingsdienstaanbieder.

4.1 Gegevensverwerking voor de verwerking van transacties

Afhankelijk van de gekozen betaalmethode leveren we de gegevens die nodig zijn voor de verwerking van de betalingstransactie aan onze technische dienstverleners die voor ons werken in het kader van de orderverwerking, of aan de toegewezen kredietinstellingen of aan de geselecteerde betalingsdienstaanbieder verder, voor zover dit nodig is voor de afwikkeling van de betaling. Dit dient voor de uitvoering van de overeenkomst volgens Art. 6 lid 1 sub b AVG. In sommige gevallen verzamelen betalingsdienstaanbieders de gegevens die nodig zijn voor de verwerking van de betaling zelf, bijvoorbeeld op hun eigen website of via een technische integratie in het bestelproces. In dit verband is de verklaring inzake gegevensbescherming van de respectieve betalingsdienstaanbieder van toepassing. Als u vragen heeft over onze partners voor de verwerking van betalingen en de basis van onze samenwerking met hen, kunt u gebruik maken van de contactoptie die in deze privacyverklaring wordt beschreven.

4.2 Gegevensverwerking ten behoeve van fraudepreventie en optimalisatie van onze betalingsprocessen

Wij kunnen onze dienstverleners aanvullende informatie verstrekken die zij, samen met de informatie die nodig is om de betaling te verwerken, kunnen gebruiken als onze verwerkers met het oog op fraudepreventie en om onze betalingsprocessen te optimaliseren (bijv. facturering, verwerking van betwiste betalingen, boekhoudkundige ondersteuning). In overeenstemming met artikel 6 lid 1 sub f AVG dient dit ter bescherming van onze legitieme belangen bij de bescherming tegen fraude of bij een efficiƫnt betalingsbeheer, die zwaarder wegen dan onze eigen belangen.

4.3 Identiteits- en kredietcontroles bij de keuze van Klarna-betalingsdiensten

Kauf auf Rechnung Ć¼ber Klarna

Als u ervoor kiest om gebruik te maken van de betalingsdiensten van Klarna Bank AB (publ), SveavƤgen 46, 111 34 Stockholm, Zweden (hierna Klarna), vragen wij uw toestemming onder art. 6 lid 1 sub a AVG dat wij de gegevens die nodig zijn voor de verwerking van de betaling en voor een identiteits- en kredietcontrole aan Klarna mogen overdragen. In Nederland kunnen de in de bijlagen van de privacyverklaring van Klarna genoemde kredietinformatiebureaus worden gebruikt voor identiteits- en kredietcontroles. Klarna zal de verkregen informatie over de statistische kans op wanbetaling gebruiken om een evenwichtig besluit te nemen over het aangaan, uitvoeren of beĆ«indigen van de contractuele relatie. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door een bericht te sturen naar de contactpersoon die in deze privacyverklaring wordt genoemd. Als gevolg daarvan kunnen wij u mogelijk niet langer bepaalde betalingsmogelijkheden aanbieden. U kunt uw toestemming voor dit gebruik van uw persoonlijke gegevens te allen tijde intrekken, ook aan Klarna.

4.4 Betrokkenheid van de aanbieders van incassodiensten

Wij geven uw gegevens door aan een opdrachtgevende incassodienstverlener (troy gmbh, Hansastr. 39, 59557 Lippstadt, Duitsland) als onze vordering tot betaling ondanks eerdere aanmaningen niet is voldaan. In dit geval wordt de vordering rechtstreeks door de incassodienstverlener geĆÆnd. Dit dient de uitvoering van de overeenkomst in overeenstemming met Art. 6 lid 1 sub b AVG en de vrijwaring van onze overheersende legitieme belangen bij een effectieve handhaving van onze betalingsvordering in overeenstemming met Art. 6 lid 1 sub f AVG.

5. Reclame per E-mail, Post

5.1 E-mail nieuwsbrief met registratie en nieuwsbrief tracking

Indien u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, zullen wij de daarvoor benodigde gegevens of door u afzonderlijk verstrekte gegevens gebruiken om u op basis van uw toestemming regelmatig onze e-mailnieuwsbrief te sturen conform art. 6 lid 1 sub a AVG.

U kunt zich te allen tijde afmelden voor de nieuwsbrief en dat kan door een bericht te sturen naar de contactoptie die in deze privacyverklaring is beschreven of via een link die hiervoor in de nieuwsbrief is opgenomen. Na de uitschrijving verwijderen wij uw e-mailadres uit de lijst van ontvangers, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens of wij ons het recht voorbehouden om uw gegevens te gebruiken op manieren die wettelijk zijn toegestaan en waarvan wij u in deze privacyverklaring op de hoogte stellen.

U kunt zich te allen tijde afmelden voor de nieuwsbrief door een bericht te sturen naar de hieronder beschreven contactoptie of via een link die voor dit doel in de nieuwsbrief is opgenomen. Na afmelding zullen wij uw e-mailadres uit de lijst van ontvangers verwijderen, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens overeenkomstig art. 6 lid 1 a AVG of wij ons het recht voorbehouden uw gegevens te gebruiken op een wijze die verder gaat dan dit en wettelijk is toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.

Wij willen erop wijzen dat wij uw gebruikersgedrag evalueren bij het verzenden van de nieuwsbrief. Daartoe analyseren wij ook uw interactie met onze nieuwsbrief door het meten, opslaan en evalueren van openingspercentages en doorklikpercentages met het oog op het ontwerpen van toekomstige nieuwsbriefcampagnes ("nieuwsbrief tracking").

Voor deze evaluatie bevatten de verzonden e-mails single-pixel technologieƫn (bijv. zogenaamde web beacons, tracking pixels) die op onze website worden opgeslagen. Voor de evaluaties koppelen wij met name de volgende "nieuwsbriefgegevens"

  • de pagina van waaruit de pagina werd opgevraagd (de zogenaamde referrer URL),
  • de datum en het tijdstip van het verzoek,
  • de beschrijving van het gebruikte type webbrowser,
  • het IP-adres van de aanvragende computer,
  • het e-mail adres,
  • de datum en het tijdstip van inschrijving en bevestiging

en de single-pixel technologieƫn met uw e-mailadres of uw IP-adres en, indien van toepassing, een individuele ID. Links in de nieuwsbrief kunnen ook deze ID bevatten.

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen, kunt u zich te allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief - zoals hierboven beschreven.

De informatie wordt bewaard zolang u zich op de nieuwsbrief hebt ingeschreven.

5.2 E-Mailnieuwsbrief zonder aanmelding en zonder uw recht van bezwaar

Indien wij uw e-mailadres ontvangen in verband met de verkoop van een product of dienst en u heeft hiertegen geen bezwaar gemaakt, behouden wij ons het recht voor, op basis van artikel 11.7 lid 3 van de Telecommunicatiewet, om u regelmatig per e-mail aanbiedingen te doen voor soortgelijke producten uit ons assortiment. Dit dient ter bescherming van onze legitieme belangen bij het aanspreken van onze klanten in de reclame, die zwaarder wegen dan de belangen van de klant.

U kunt te allen tijde bezwaar maken tegen dit gebruik van uw e-mailadres door een bericht te sturen naar de in deze privacyverklaring beschreven contactmogelijkheid of via een daartoe in de reclamemail voorziene link, zonder andere kosten dan de verzendkosten volgens de basistarieven te maken. Na afmelding zullen wij uw e-mailadres uit de lijst van ontvangers verwijderen, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens overeenkomstig art. 6 lid 1 a AVG of wij ons het recht voorbehouden uw gegevens te gebruiken op een wijze die verder gaat dan dit en wettelijk is toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.

5.3 Verzending van de nieuwsbrief

De nieuwsbrief kan ook door onze dienstverleners worden verstuurd in het kader van een verwerking namens ons. Als u vragen heeft over onze dienstverleners en de basis van onze samenwerking met hen, kunt u gebruik maken van de contactmogelijkheid die in deze privacyverklaring wordt beschreven.

De nieuwsbrief en de hierboven vermelde tracking van de nieuwsbrief kunnen ook door onze dienstverleners worden verzonden als onderdeel van de verwerking voor onze rekening. Als u vragen hebt over onze dienstverleners en de basis van onze samenwerking met hen, kunt u gebruik maken van de contactmogelijkheid die in dit privacybeleid wordt beschreven.

5.4 Advertenties per post en uw recht van bezwaar

Bovendien behouden wij ons het recht voor om uw voor- en achternaam en uw postadres voor eigen reclamedoeleinden te gebruiken, bijv. voor het toesturen van interessante aanbiedingen en informatie over onze producten via de post. Het doel hiervan is het waarborgen van ons, in het kader van een belangenafweging doorslaggevende, gerechtvaardigde belang van een promotionele benadering van onze klanten conform art. 6 lid 1 sub f AVG.

De reclamezendingen worden in opdracht van ons door een dienstverlenend bedrijf bezorgd, aan welk bedrijf wij daarom uw gegevens doorgeven.

6. Cookies en andere technologieĆ«n

6.1 Algemene informatie

Om het bezoek aan onze website aantrekkelijk te maken en het gebruik van bepaalde functies mogelijk te maken, maken wij op verschillende pagina's gebruik van technologieƫn, waaronder zogenaamde cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die automatisch worden opgeslagen op uw eindapparaat. Sommige van de door ons gebruikte cookies worden na afloop van de browsersessie, d.w.z. na het sluiten van uw browser, weer verwijderd (zogenaamde sessiecookies). Andere cookies blijven op uw eindapparaat staan en stellen ons in staat uw browser te herkennen bij een volgend bezoek (permanente cookies).

Bescherming van de persoonlijke levenssfeer voor eindapparatuur

Wanneer u onze online diensten gebruikt, gebruiken wij technologieƫn die absoluut noodzakelijk zijn om de telemediadienst te verlenen waarom u uitdrukkelijk hebt verzocht. Voor de opslag van informatie in uw eindapparaat of de toegang tot informatie die reeds in uw eindapparaat is opgeslagen, is in dit verband geen toestemming vereist.

Analytische / prestatiecookies: Deze cookies maken het mogelijk om anonieme gegevens te verzamelen over het gebruiksgedrag van bezoekers.

Derdenpartij-Cookies: Deze cookies zijn bijvoorbeeld afkomstig van reclamepartners. De cookies van de partnerbedrijven bevatten geen persoonlijke gegevens. Gegevens worden alleen verzameld onder een gebruikers-ID pseudoniem.

Functionele-Cookies: Deze cookies worden gebruikt voor bepaalde functies van de website, bijvoorbeeld om een betere navigatiestroom op de website te suggereren, om gepersonaliseerde en relevante informatie weer te geven. (bijvoorbeeld ā€œrentegebaseerde advertentiesā€œ).

Vereiste cookies: Deze cookies zijn noodzakelijk om de werking van de website mogelijk te maken. Hieronder vallen bijvoorbeeld cookies waarmee u kunt inloggen in de klantenzone of iets aan het winkelwagentje kunt toevoegen.

Voor functies die niet absoluut noodzakelijk zijn, is voor de opslag van informatie in uw eindapparaat of de toegang tot informatie die reeds in uw eindapparaat is opgeslagen, uw toestemming vereist. Wij wijzen u erop dat indien u geen toestemming geeft, delen van de website mogelijk niet onbeperkt kunnen worden gebruikt. Elke toestemming die u eventueel hebt gegeven, blijft geldig tot u de respectieve instellingen in uw eindapparaat aanpast of terugzet.

Elke gegevensverwerking in een later stadium door middel van cookies en andere technologieƫn

Wij gebruiken dergelijke technologieƫn die absoluut noodzakelijk zijn voor het gebruik van bepaalde functies van onze website (bijv. de winkelwagenfunctie). Via deze technologieƫn worden IP-adres, tijdstip van bezoek, apparaat- en browserinformatie en informatie over uw gebruik van onze website (bv. informatie over de inhoud van het winkelwagentje) verzameld en verwerkt. In het kader van een belangenafweging dient dit doorslaggevende legitieme belangen bij een geoptimaliseerde presentatie van ons aanbod conform art. 6 lid 1 sub f AVG.

Daarnaast gebruiken wij technologie om de wettelijke verplichtingen waaraan wij onderworpen zijn te vervullen (bijv. om toestemming voor de verwerking van uw persoonsgegevens te kunnen bewijzen), evenals voor webanalyse en online marketing. Meer informatie hierover, met inbegrip van de respectieve rechtsgrond voor gegevensverwerking, is te vinden in de volgende delen van deze privacyverklaring.

We kunnen ook technologieƫn gebruiken die niet afzonderlijk in deze privacyverklaring worden vermeld. Meer gedetailleerde informatie over deze technologieƫn, met inbegrip van de respectieve wettelijke basis voor gegevensverwerking, is te vinden op het Usercentrics-platform.

U kunt ze openen door te klikken op de vingerafdrukknop in de rechter- of linkeronderhoek van de pagina.

De cookie-instellingen voor uw browser vindt u onder de volgende link: Microsoft Edgeā„¢ / Safariā„¢ / Chromeā„¢ / Firefoxā„¢ / Operaā„¢

Voor zover u hebt ingestemd met het gebruik van de technologieƫn in overeenstemming met artikel 6 lid 1 sub a AVG, kunt u uw toestemming te allen tijde intrekken door een bericht te sturen naar de contactpersoon die in de privacyverklaring is beschreven. U kunt ook op de vingerafdrukknop in de rechter- of linkeronderhoek van de pagina klikken. Als cookies niet worden geaccepteerd, kan de functionaliteit van onze website beperkt zijn.

6.2 Gebruik van Usercentrics Consent Management voor de administratie van de toestemming

Op onze website gebruiken we het Usercentrics Consent Management Platform ("Usercentrics") om u te informeren over de cookies en de technologieĆ«n die we op onze website gebruiken en om uw toestemming voor de verwerking van uw persoonlijke gegevens door deze technologieĆ«n te verkrijgen, te beheren en te documenteren. In overeenstemming met art. 6 lid 1 sub c AVG is dit noodzakelijk om te voldoen aan onze wettelijke verplichting op grond van Art. 7 lid 1 AVG om uw toestemming te kunnen bewijzen voor de verwerking van uw persoonsgegevens, waaraan wij onderworpen zijn. Usercentrics is een aanbod van Usercentrics GmbH, Sendlinger StraƟe 7, 80331 MĆ¼nchen, Duitsland, die uw gegevens voor ons verwerkt. Wanneer u onze website bezoekt, slaat de webserver van Usercentrics een zogenaamd serverlogbestand op, dat ook uw geanonimiseerde IP-adres, datum en tijd van het bezoek, apparaat- en browserinformatie en informatie over uw toestemmingsgedrag bevat. Uw gegevens worden na drie jaar verwijderd, tenzij u uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven voor verder gebruik van uw gegevens in overeenstemming met art. 6 lid 1 sub a AVG of wij ons het recht voorbehouden uw gegevens te gebruiken voor andere wettelijk toegestane doeleinden waarover wij u in deze verklaring informeren.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in de volgende landen waarvoor de Europese Commissie bij beschikking een passend niveau van gegevensbescherming heeft vastgesteld: Verenigde Staten.

Er is een beslissing van de Europese Commissie over een adequaat niveau van gegevensbescherming voor de VS als basis voor een derde landoverdracht, op voorwaarde dat de betreffende dienstverlener gecertificeerd is. Certificering is beschikbaar.

7. Gebruik van cookies en andere technologieĆ«n

Voor zover u toestemming heeft gegeven in overeenstemming met Art. 6 lid 1 sub a AVG, gebruiken wij de volgende cookies en andere technologieƫn van derden op onze website. De in dit kader verzamelde gegevens worden na afloop van het doel en het gebruik van de betreffende technologie door ons gewist. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken met werking voor de toekomst. Meer informatie over uw herroepingsopties vindt u in de rubriek "Cookies en andere technologieƫn". Meer informatie, inclusief de basis van onze samenwerking met de afzonderlijke aanbieders, vindt u onder de afzonderlijke technologieƫn. Als u vragen heeft over de aanbieders en de basis van onze samenwerking met hen, kunt u gebruik maken van de contactmogelijkheid die in dit privacybeleid wordt beschreven.

 Gebruik van Google-diensten

We gebruiken de volgende technologieĆ«n van Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland ("Google"). De informatie die automatisch door Google-technologieĆ«n over uw gebruik van onze website wordt verzameld, wordt meestal naar een server van Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, VS, gestuurd en daar opgeslagen. Tenzij voor de afzonderlijke technologieĆ«n anders is bepaald, is de gegevensverwerking gebaseerd op een overeenkomst die voor de desbetreffende technologie is gesloten tussen de gezamenlijk verantwoordelijke partijen overeenkomstig artikel 26 AVG. Meer informatie over de verwerking van gegevens door Google vindt u in de informatie over gegevensbescherming van Google.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in landen buiten de EU en de EER waarvoor de Europese Commissie bij beschikking een passend niveau van gegevensbescherming heeft vastgesteld.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in landen buiten de EU en de EER. De Europese Commissie heeft voor deze landen geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking is gebaseerd op de standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie.

 Google reCAPTCHA

Ter bescherming tegen misbruik van onze webformulieren en tegen spam door geautomatiseerde software (zogenaamde bots) verzamelt Google reCAPTCHA gegevens (IP-adres, tijdstip van bezoek, browserinformatie en informatie over uw gebruik van onze website) en voert het een analyse uit van uw gebruik van onze website door middel van een zogenaamd JavaScript en cookies. Daarnaast worden andere cookies die door Google-services in uw browser worden opgeslagen, geƫvalueerd. Persoonlijke gegevens worden niet uitgelezen of opgeslagen uit de invoervelden van het betreffende formulier.

 Google Tag Manager

Via de Google Tag Manager kunnen wij verschillende codes en diensten op onze website beheren. Bij het uitvoeren van de afzonderlijke tags kan Google ook persoonsgegevens verwerken (bijv. IP-adres, online-identificatiemiddelen (inclusief cookies)). De gegevensverwerking vindt plaats op basis van een overeenkomst tot gegevensverwerking door Google.

Met behulp van de Google Tag Manager is het mogelijk om verschillende diensten/technologieƫn te integreren.

Als u het gebruik van afzonderlijke trackingdiensten niet wenst en deze daarom hebt gedeactiveerd, blijft de deactivering van kracht voor alle betrokken trackingtags die door de Google Tag Manager zijn geĆÆntegreerd.

De trustbadge wordt geleverd door een Amerikaanse CDN-provider (content delivery network). Een adequaat niveau van gegevensbescherming wordt in elk geval gegarandeerd door een adequaatheidsbesluit van de EU-Commissie, dat hier kan worden geraadpleegd voor de VS. Serviceproviders uit de VS zijn over het algemeen gecertificeerd onder het EU-VS Data Privacy Framework (DPF). Meer informatie is hier beschikbaar. Wanneer dienstverleners niet zijn gecertificeerd onder het DPF, zijn standaard contractuele clausules afgesloten als een geschikte garantie.

8. Integratie van de Trusted Shops Trustbadge/andere widgets

In het kader van de gezamenlijke verantwoordelijkheid die tussen ons en Trusted Shops AG bestaat, kunt u bij vragen over gegevensbescherming en de uitoefening van uw rechten bij voorkeur contact opnemen met Trusted Shops via de in de informatie over gegevensbescherming vermelde contactmogelijkheden. Desondanks kunt u altijd contact opnemen met de verantwoordelijke persoon van uw keuze. Uw vraag zal dan, indien nodig, worden doorgegeven aan de andere verantwoordelijke persoon voor een antwoord.

Op voorwaarde dat u uw toestemming hebt gegeven overeenkomstig art. 6 lid 1 sub a AVG, worden op deze website Trusted Shops widgets geĆÆntegreerd om Trusted Shops diensten (bijv. keurmerk, verzamelde beoordelingen) weer te geven en Trusted Shops producten aan kopers aan te bieden nadat zij een bestelling hebben geplaatst.

De Trustbadge en de daarmee geadverteerde diensten zijn een aanbod van Trusted Shops AG, Subbelrather Str. 15C, 50823 Keulen ("Trusted Shops"), waarmee wij overeenkomstig art. 26 AVG gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de gegevensbescherming. Hieronder informeren wij u over de wezenlijke inhoud van het contract conform art. 26 lid 2 AVG .

8.1 Gegevensverwerking bij de integratie van de Trustbadge/andere widgets

Wanneer de Trustbadge wordt opgeroepen, slaat de webserver automatisch een zogenaamd serverlogbestand op, dat ook uw IP-adres, de datum en tijd van de oproep, de hoeveelheid overgedragen gegevens en de aanvragende provider (toegangsgegevens) bevat en de oproep documenteert. Het IP-adres wordt onmiddellijk na het verzamelen anoniem gemaakt, zodat de opgeslagen gegevens niet aan u persoonlijk kunnen worden toegewezen. De geanonimiseerde gegevens worden met name gebruikt voor statistische doeleinden en voor foutenanalyse.

8.2 Verwerking van gegevens na voltooiing van de bestelling

Als u uw toestemming hebt gegeven, heeft de trustbadge toegang tot bestelinformatie die is opgeslagen in uw eindapparaat (totaalbedrag van de bestelling, bestelnummer, gekocht product, indien van toepassing) en e-mailadres nadat de bestelling is voltooid en uw e-mailadres is gehasht met behulp van een cryptologische eenrichtingsfunctie. De hashwaarde wordt vervolgens samen met de bestelinformatie overeenkomstig art. 6 lid 1 sub a AVG aan Trusted Shops doorgegeven.

Dit dient om te controleren of u al geregistreerd bent voor Trusted Shops diensten. Als dit het geval is, vindt verdere verwerking plaats in overeenstemming met de contractuele overeenkomst tussen u en Trusted Shops. Indien u nog niet bent geregistreerd voor de diensten of geen toestemming geeft voor automatische herkenning via de trustbadge, wordt u vervolgens in de gelegenheid gesteld u handmatig te registreren voor het gebruik van de diensten of de bescherming af te sluiten in het kader van uw eventueel reeds bestaande gebruikersovereenkomst.

Voor dit doel heeft de Trustbadge toegang tot de volgende informatie die is opgeslagen in het eindapparaat dat u gebruikt nadat u uw bestelling heeft afgerond: Bestellingstotaal, bestelnummer en e-mailadres. Dit is nodig zodat wij u kopersbescherming kunnen bieden. De gegevens worden alleen aan Trusted Shops doorgegeven als u actief besluit de kopersbescherming uit te schakelen door op de daarvoor bestemde knop in de zogenaamde vertrouwenskaart te klikken. Als u besluit gebruik te maken van de diensten, vindt de verdere verwerking plaats op basis van de contractuele overeenkomst met Trusted Shops conform art. 6 lid 1 sub b AVG, om uw aanmelding voor de kopersbescherming te kunnen voltooien en de bestelling veilig te stellen, alsmede om u vervolgens eventueel per e-mail een uitnodiging tot beoordeling te kunnen sturen.

Trusted Shops maakt gebruik van dienstverleners op het gebied van hosting, monitoring en logging. De rechtsgrondslag is art. 6 lid 1 sub f AVG om een probleemloze werking te garanderen. De verwerking kan plaatsvinden in derde landen (VS en IsraĆ«l). Een passend niveau van gegevensbescherming wordt in elk geval gegarandeerd door een adequaatheidsbesluit van de EU-Commissie, dat hier kan worden geraadpleegd voor de VS en hier voor IsraĆ«l. Serviceproviders uit de VS zijn over het algemeen gecertificeerd onder het EU-VS Data Privacy Framework (DPF). Meer informatie is hier beschikbaar. Wanneer dienstverleners niet zijn gecertificeerd onder het DPF, zijn standaard contractuele clausules afgesloten als een geschikte garantie.

9. Social Media

9.1 Social Plugins van Facebook (by Meta), Instagram (by Meta), Pinterest

Op onze website worden sociale buttons van sociale netwerken gebruikt. Deze zijn alleen als HTML-links in de pagina geĆÆntegreerd, zodat er bij het oproepen van onze website geen verbinding met de servers van de betreffende aanbieder tot stand komt. Als u op een van de knoppen klikt, opent de website van het betreffende sociale netwerk in een nieuw venster van uw browser. Daar kunt u bijvoorbeeld op de Like of Share knop klikken.

9.2 Onze online aanwezigheid op Facebook (by Meta), Instagram (by Meta), Youtube, Pinterest

Voor zover u uw toestemming heeft gegeven aan de betreffende sociale-media-exploitant conform art. 6 lid 1 sub a AVG, worden uw gegevens bij uw bezoek aan onze online aanwezigheden op de bovengenoemde sociale-media automatisch verzameld en opgeslagen voor marktonderzoeks- en reclamedoeleinden, waaruit met behulp van pseudoniemen gebruikersprofielen worden aangemaakt. Deze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om advertenties te plaatsen binnen en buiten de platformen die vermoedelijk overeenkomen met uw interesses. Meestal worden hiervoor cookies gebruikt. Voor gedetailleerde informatie over de verwerking en het gebruik van gegevens door de betreffende social media-operator, evenals een contactoptie en uw rechten en instellingsmogelijkheden voor de bescherming van uw privacy, verwijzen wij u naar de hieronder gelinkte informatie over gegevensbescherming van de aanbieder. Mocht u toch hulp nodig hebben, neem dan contact met ons op.

Facebook by Meta is een aanbod van Meta Platforms Ireland Ltd., Block J, Serpentine Avenue, Dublin 4, Ierland ("Meta Platforms Ireland") De informatie die automatisch door Meta Platforms Ireland wordt verzameld over uw gebruik van onze online aanwezigheid op Facebook (by Meta) wordt meestal overgebracht naar een server van Meta Platforms, Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CaliforniĆ« 94025, VS en daar opgeslagen. De gegevensverwerking in het kader van een bezoek aan een Facebook (by Meta)-fanpagina is gebaseerd op een overeenkomst tussen medeverantwoordelijke partijen conform art. 26 AVG. Meer informatie (informatie over Insights-gegevens) vindt u hier.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in de volgende landen waarvoor de Europese Commissie bij beschikking een passend niveau van gegevensbescherming heeft vastgesteld: VS, Canada, Japan, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk, Argentiniƫ

Er is een beslissing van de Europese Commissie over een adequaat niveau van gegevensbescherming voor de VS als basis voor een derde landoverdracht, op voorwaarde dat de betreffende dienstverlener gecertificeerd is. Certificering is beschikbaar.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in deze landen: Australiƫ, Hongkong, India, Indonesiƫ, Maleisiƫ, Singapore, Thailand, Taiwan, Braziliƫ, Mexico.

De Europese Commissie heeft voor deze landen geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking met u is gebaseerd op deze garanties: standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie.

Instagram (by Meta) is een aanbod van Meta Platforms Ireland Ltd., Block J, Serpentine Avenue, Dublin 4, Ierland ("Meta Platforms Ireland") De informatie die automatisch door Meta Platforms Ireland wordt verzameld over uw gebruik van onze online aanwezigheid op Instagram wordt over het algemeen verzonden naar en opgeslagen op een server bij Meta Platforms , Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CaliforniĆ« 94025, VS. De gegevensverwerking in het kader van een bezoek aan een Instagram (by Meta)-fanpagina is gebaseerd op een overeenkomst tussen gezamenlijk verantwoordelijke partijen in overeenstemming met artikel 26 DSGVO. Meer informatie (informatie over Insights-gegevens) vindt u hier.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in de volgende landen waarvoor de Europese Commissie bij beschikking een passend niveau van gegevensbescherming heeft vastgesteld: VS, Canada, Japan, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk, Argentiniƫ

Er is een beslissing van de Europese Commissie over een adequaat niveau van gegevensbescherming voor de VS als basis voor een derde landoverdracht, op voorwaarde dat de betreffende dienstverlener gecertificeerd is. Certificering is beschikbaar.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in deze landen: Australiƫ, Hongkong, India, Indonesiƫ, Maleisiƫ, Singapore, Thailand, Taiwan, Braziliƫ, Mexico.

De Europese Commissie heeft voor deze landen geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking met u is gebaseerd op deze garanties: standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie.

YouTube is een aanbod van Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland ("Google"). De door Google automatisch verzamelde informatie over uw gebruik van onze online aanwezigheid op YouTube wordt over het algemeen overgebracht naar een server van Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA en daar opgeslagen.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in landen buiten de EU en de EER waarvoor de Europese Commissie bij beschikking een passend niveau van gegevensbescherming heeft vastgesteld.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in landen buiten de EU en de EER. De Europese Commissie heeft voor deze landen geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking is gebaseerd op de standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie.

Pinterest is een aanbod van Pinterest Europe Ltd, Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Ierland ("Pinterest"). De informatie die automatisch door Pinterest wordt verzameld over uw gebruik van onze online aanwezigheid op Pinterest wordt over het algemeen overgebracht naar en opgeslagen op een server van Pinterest, Inc., 505 Brannan St., San Francisco, CA 94107, USA.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in landen buiten de EU en de EER waarvoor de Europese Commissie bij beschikking een passend niveau van gegevensbescherming heeft vastgesteld.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in landen buiten de EU en de EER. De Europese Commissie heeft voor deze landen geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking is gebaseerd op de standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie.

10. Contactmogelijkheden en uw rechten

10.1 Uw rechten

Als betrokkene heeft u de volgende rechten:

  • overeenkomstig artikel 15 AVG het recht om informatie te vragen over uw persoonsgegevens die door ons worden verwerkt binnen de daarin bepaalde omvang
  • overeenkomstig artikel 16 AVG het recht onverwijld rectificatie of vervollediging van uw betreffende onjuiste persoonsgegevens die bij ons zijn opgeslagen te vragen
  • overeenkomstig artikel 17 AGV het recht om de wissing van uw persoonsgegevens die bij ons zijn opgeslagen te verzoeken tenzij de verdere verwerking niet vereist is om
  • de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van informatie uit te oefenen;
  • een wettelijke verplichting na te komen
  • redenen van algemeen belang
  • rechtsvorderingen in te stellen, uit te oefenen of te verdedigen
  • overeenkomstig artikel 18 AGV het recht om de beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens te verzoeken indien
  • de juistheid van de persoonsgegevens door u wordt betwist
  • de verwerking onrechtmatig is en u zich tegen het wissen ervan verzet
  • wij de persoonsgegevens niet meer nodig hebben, maar u deze nodig heeft voor de instelling, uitoefening of onderbouwing van een rechtsvordering
  • u overeenkomstig artikel 21 AGV beywaar heeft gemaakt tegen de verwerking
  • overeenkomstig artikel 20 AGV het recht uw persoonsgegevens, die u aan ons heeft verstrekt, in een gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm te verkrijgen of te verzoeken om die gegevens aan een andere verwerkingsverantwoordelijke over te dragen
  • overeenkomstig artikel 77 het recht om klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit. In de regel kunt u contact opnemen met de toezichthoudende autoriteit binnen uw gewoonlijke woon- of werkplaats of op het hoofdkantoor van ons bedrijf.

Recht van bezwaar

Voor zover wij ten behoeve van het waarborgen van een, in het kader van een belangenafweging doorslaggevend, gerechtvaardigd belang persoonsgegevens zoals hierboven toegelicht verwerken, kunt u tegen deze verwerking voor de toekomst bezwaar aantekenen. Als de verwerking plaatsvindt ten behoeve van direct marketing, kunt u dit recht op elk moment zoals hierboven beschreven uitoefenen. Als de verwerking ten behoeve van andere doeleinden plaatsvindt, kunt u een recht van bezwaar alleen uitoefenen als er sprake is van redenen die voortkomen uit uw specifieke situatie.

Na het uitoefenen van uw recht op bezwaar zullen wij uw persoonsgegevens niet langer voor deze doeleinden verwerken, tenzij wij dwingende gerechtvaardigde redenen kunnen aanvoeren die het belang van uw belangen, rechten en vrijheden zwaarder wegen of als de verwerking plaatsvindt ten behoeve van het instellen, uitoefenen of onderbouwen van een rechtsvordering.

Dit geldt niet als de verwerking plaatsvindt met direct marketing als doel. Dan worden uw persoonsgegevens niet verder met dit doel verwerkt.

10.2 Contact

Bij vragen over het verzamelen, verwerken of gebruiken van uw persoonsgegevens, ingeval van inzage, rectificatie, beperking of wissing van gegevens en ook bij het intrekken van gegeven toestemmingen of bij bezwaar tegen een bepaald gebruik van gegevens kunt u rechtstreeks met ons contact opnemen via de contactgegevens in onze colofon.

Functionaris voor gegevensbescherming

DS EXTERN GmbH

Frapanweg 22

22589 Hamburg

Duitsland


https://www.dsextern.de/anfragen