Patchwork deken

Eenvoudig
Baby Patchworkdeken

Beschrijving

Deze prachtige kinderdeken vertelt over een reis door donkere zeeën, besneeuwde bergen, roze zonsondergangen en sterrenhemels. Breng jouw slaap-lekker-verhalen tot leven en laat kinderen zwemmen met de walvissen, rijden op ijsberen en klimmen tot de bergtoppen! De bovenkant van de deken bestaat geheel uit driehoeken en is ongeveer 130 x95 cm groot. Voor de onderkant van de deken is een heerlijk zachte katoenflanel gebruikt. Dat maakt van deze deken een heerlijke knuffeldeken!

Instructies

  1. Snijd, met behulp van een patchworkliniaal en rolmes, driehoeken uit meerdere lagen stof tegelijk. Daarbij is een driehoekige kleermakersliniaal bijzonder praktisch!
  2. Naai nu de driehoeken in een gewenste volgorde met de goede kanten op elkaar aan elkaar vast. Je kunt hierbij het beste steeds de breedte van het naaivoetje aanhouden, zodat de driehoeken gelijk aan elkaar genaaid worden. Snijd tenslotte de uitstekende stukken van de driehoeken af, zodat je een rechte lijn krijgt.
  3. Wanneer je klaar bent met de bovenkant en hier tevreden mee bent, wordt de volumevlieseline toegevoegd. Daarvoor leg je eerst de katoenflanel met de zachte kant naar onder op een glad oppervlak. Vervolgens leg je de de volumevlieseline hier zo recht mogelijk bovenop. Nu komt de laag met de zelfgenaaide driehoeken hier weer bovenop met de goede kant naar boven. Zorg ervoor dat alle lagen zonder kreukvrij zijn en speld de lagen vervolgens rondom aan elkaar vast met speldnaalden, zodat de stoffen niet verschuiven tijdens het naaien.
  4. Naai nu diagonaal langs jouw naden over de drie lagen om de stoflagen aan elkaar vast te maken.
  5. In plaats van de randen af te weken met biaisband, gebruik je de uitstekende randen van de katoenflanel. Klap deze naar binnen dubbel en vouw de rand over de voorkant van de deken. Speld vast met speldnaalden om de rand op de goede plaats te houden. De hoeken kun je het beste even met een paar handsteken op de juiste plek vastmaken voor een perfect eindresultaat. Stik vervolgens vlak langs de binnenste rand van de flanel.
  6. In de laatste stap kun je de sneeuwtoppen maken door deze uit wit vilt te snijden en met de hand op de deken te stikken.