Herroepingsrecht

Bij stoffen.net mag je aankopen binnen 30 dagen zonder opgaaf van redenen terugsturen. De wettelijke bedenktijd is 14 dagen, maar we geven je graag iets meer tijd. In die 30 dagen bedenktijd mag je de artikelen bekijken, net zoals je dat in een winkel ook zou doen.

Is het niet helemaal waar je naar op zoek was? Dan mag je het retourneren. Om gebruik te maken van jouw herroepingsrecht, kun je het herroepingsformulier invullen en opsturen per post of e-mail. Dit hoeft echter niet. Simpelweg door jouw artikel(en) te retourneren, maak je gebruik van jouw herroepingsrecht.


Mag alles binnen 30 dagen worden teruggestuurd?

Het herroepingsrecht van 30 dagen geldt voor alle artikelen, zolang je deze in originele staat behoudt. Dit betekent het volgende:

  • De te retourneren artikelen zijn onbeschadigd.
  • De artikelen worden in de originele verpakking met label geretourneerd. Bij stoffen geldt dat deze allen met originele label geretourneerd moeten worden. Deze vind je bij de meeste stoffen op de achterkant van de stof en bij enkele stoffen wordt het label aan de stof bevestigd.
  • Voor stoffen geldt, net als bij het kopen van kleding, dat deze niet meer geretourneerd mogen worden wanneer deze gewassen zijn.

Kortom, de artikelen zien er bij het terugsturen nog net zo uit als op het moment van ontvangst.

We mogen je aansprakelijk stellen wanneer waardevermindering is ontstaan door gebruik van de goederen op een andere manier dan je in de winkel zou doen.


Welke artikelen kunnen niet geretourneerd worden?

Zoals hierboven aangegeven, mogen alle artikelen geretourneerd worden mits deze nog in originele staat zijn. Dit houdt in, dat ook onderstaande niet geretourneerd mag worden:

  • Naaipatronen waarvan de verzegeling is verbroken.
  • Stoffen.net Cadeaubonnen


Wanneer gaat de 30 dagen bedenktijd in?

De 30 dagen bedenktijd gaat in op de dag dat je jouw bestelling van de leverancier hebt ontvangen. Komt jouw bestelling in meerdere leveringen? Dan gaat de 30 dagen bedenktijd in op de dag dat je het laatste artikel uit jouw bestelling van de leverancier hebt mogen ontvangen.


Hoe retourneer ik mijn bestelling?

Je kunt een bestelling of een deel van de bestelling binnen 30 dagen retourneren. Let er wel op dat de kosten voor het retourneren alleen voor zendingen binnen Duitsland worden vergoed. De kosten voor het retourneren vanuit o.a. Nederland en Belgie zijn voor eigen rekening. Het pakketje kan vanuit deze landen dan ook met een bezorgdienst naar wens worden teruggestuurd naar het volgende adres:


fabfab GmbH

Retouren

Osterbrooksweg 35-45

22869 Schenefeld

Duitsland


Vergeet bij het retourneren van artikelen niet jouw gegevens (bestelnummer, naam + e-mailadres) toe te voegen.


Ik heb artikelen geretourneerd, wat nu?

Wanneer de teruggestuurde artikelen door ons zijn ontvangen en gecontroleerd, ontvang je van ons een bevestiging per mail. Het bedrag voor de geretourneerde artikelen wordt vervolgens binnen korte tijd teruggeboekt. Heb je de gehele bestelling geretourneerd? Dan worden ook eventuele verzendkosten voor het toesturen van de bestelling terugbetaald. Let op: De verzendkosten voor het terugsturen worden door ons alleen vergoed bij retourzendingen vanuit Duitsland, dus niet voor een retourzending vanuit Nederland of Belgiƫ. De terugbetaling vindt veelal binnen twee dagen en uiterlijk binnen dertig dagen nadat we het retour hebben ontvangen plaats. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de geretourneerde artikelen hebt betaald. Voor de terugbetaling worden geen kosten in rekening gebracht.

Wij mogen met de terugbetaling wachten totdat we de goederen weer hebben ontvangen. Vergeet niet het bewijsje van het retour gezonden pakket te bewaren.

Mocht jouw retour maar niet bij ons aankomen, neem dan contact op met de klantenservice en geef hierbij gelijk het trackingnummer door, zodat onze klantenservice je sneller kan helpen.