Kroon knutselen

Eenvoudig
icon
Kroon van geel vilt

Beschrijving

Ben je op zoek naar een leuk en eenvoudig project om samen met de kinderen te maken? Wat dacht je van deze kroon? Leuk voor Koningsdag of voor in de verkleedkist. De kroon kan gemaakt worden van een stevige stof, bijvoorbeeld vilt of kurk. Ook kun je de kroon maken van knutselkarton. Vervolgens kan het kroontje helemaal naar wens worden versierd! Hieronder vind je het gratis patroon voor de kroon. Je hoeft hem alleen even uit te printen en dan kun je met de kids aan de slag.

Dit heb je nodig:

Instructies

  1. Print het PDF patroon en knip de kroon uit. Neem vervolgens het patroon over op vilt of karton. Leg het patroon op de stofvouw en knip het uit. Heb je karton gekozen? Teken dan de omtrek en verplaats het patroon, zodat je hetzelfde ernaast nog een keer kunt overtrekken. De kroon van het patroon heeft een lengte van 52 cm. Je kunt dit natuurlijk naar wens een beetje verkleinen of vergroten.
  2. Je hebt nu al de basis voor jouw kroon. Nu is het tijd om heerlijk creatief aan de slag te gaan met het versieren van de kroon. Laat je creativiteit de vrije loop en ga in de weer met bijvoorbeeld glitterkarton, pailletten, knopen, crêpe papier of ander creatief papier. Knip verschillende vormen, zoals sterren, circels en diamanten om deze toe te voegen aan jouw kroon en maak een kroon geheel naar eigen wens. Je kunt de versieringen met lijm aan de kroon vastplakken of, wanneer je met stoffen werkt, vastnaaien.
  3. Is de kroon geheel naar wens versierd? Dan kun je de kroon aan de achterkant vastnieten of met een paar steken vastnaaien. Ook kun je ervoor kiezen om een elastiekband van ongeveer 2 cm toe te voegen aan de achterkant, zodat de kroon mooi aansluit en net iets comfortabeler zit.

Top categorieën voor een zelfgemaakte kroon