Naaipatroon Lunchzakje

Eenvoudig
icon
Lunchbag aus Wachstuch mit Motiv

Beschrijving

De lunchtas is het nieuwe ontbijtvriendje van je kinderen! Met wat gecout katoen en klittenband creëer je eenvoudig een duurzaam alternatief voor boterhamzakjes en broodtrommels. Dankzij het gecoate materiaal kan de tas na gebruik worden afgenomen en opnieuw worden gebruikt. Het voordeel ten opzichte van klassieke broodtrommels: hij past net even beter in een volle tas en je vouwt hem zo op als hij leeg is. Perfect voor overvolle schooltassen!

Dit heb je nodig:

Instructies

  1. Knip de patroondelen uit de stoffen. Je krijgt een groot stuk uit de buitenstof, een groot stuk uit de voeringstof en uit beide stoffen een klein rechthoekje voor de klep.
  2. Knip de beide stukken klittenband af op de juiste lengte en plaats deze op de plek van de markering (te vinden op het patroon). Speld het band vast op de stof en stik deze vast.
  3. De patroondelen voor de klep met de goede kanten op elkaar leggen en met ongeveer 0,5 cm naadtoeslag romdom stikken. Één korte zijde houd je open om de klep te kunnen keren.
  4. Knip de hoeken voor de bodem uit de buitenstof en voeringstof. Vouw het patroondeel van de buitenstof dubbel en stik de zijkanten. Herhaal dit voor het patroondeel van de voeringstof. Strijk de naadtoeslagen uit elkaar (alleen bij stoffen die gestreken mogen worden)
  5. Leg de delen zo neer dat de net genaaide naden in het midden komen te liggen en leg de open onderkanten recht op elkaar. Stik de onderkant aan beide kanten vast.
  6. Aansluitend de twee zakjes inelkaar schuiven met de goede kanten van de stof naar elkaar toe. Naai vervolgens één kant aan elkaar vast.
  7. Keer de tas nu om door de opengelaten kant en schuif de voering in het andere deel.
  8. Aan de kant met de keeropening sla je de naadtoeslagen om naar binnen en plaats je de klep tussen de stoflagen. Speld het vast en stik de opening rondom vlak langs de rand dicht. Klaar is jouw herbruikbare lunchzakje!