Tule rok maken

Eenvoudig
Tüllrock mit Regenbogentüll

Beschrijving

We geven je hieronder twee verschillende tutorials voor het naaien van een tule rok: de ene is iets veeleisender en zal resulteren in een unieke, gladde tule rok. De andere tutorial is goed geschikt voor beginners en resulteert in een iets luchtigere, volle rok. De op maat gemaakte tule rok in de vorm van een cirkelrok bestaat uit totaal 6 lagen tule, die je naar eigen inzicht in verschillende lengtes kunt verwerken. Voor de bovenste tule laag is een tule met borduursels gebruikt, dat het model een speels tintje en net dat beetje extra geeft. Als voering hebben wij gekozen voor een soepele, satijnen stof, die aangenaam op de huid ligt. Ook als beginnende naaister kun je een mooie tule rok maken met behulp van de video onderaan in de tutorial! Je kunt de rok prachtig op maat maken voor een bruiloft met een prachtige kanten stof. Kies een stof die geheel bij jouw persoonlijkheid past. Het patroon voor de cirkelrok creëer je zelf. Zo krijg je een rok die speciaal op jou is aangepast. Daarnaast zorgt de elastische band bij de taille voor een optimaal draagcomfort.

*De handleiding voor beginners vind je gelijk hieronder.

Handleiding voor een eenvoudige tule rok

  1. Om jouw sjabloon te ontwerpen, begin je met een vierkant stuk papier. Teken in een hoek een lengte van 0,5 x jouw heupomtrek x 3,14. Precies dit deel moet dan om de hoek worden uitgesneden, zoals te zien is in de video.
  2. De tweede snijlijn toont de lengte van je rok vanaf de heup. Vervolgens, zoals je in de video kunt zien, vouw je de stof dubbel en knip je de stof met jouw sjabloon.
  3. Doe de elastische tailleband om je heupen zodat je de voor jouw comfortabele afmeting kunt vaststellen. Dit is de lengte waarop de band dan moet worden afgeknipt plus een kleine toeslag voor de naad.
  4. Nu is het tijd om te naaien: naai eerst de korte uiteinden van de tailleband aan elkaar zodat deze een lus vormt. Nu draai je de stof binnenstebuiten en speld je de band vast aan de rok (zie video).
  5. Nu naai je de band stukje voor stukje aan de stof. Draai nu het project om om en je tule rok is klaar! Veel plezier met naaien!

Stap voor stap met de video (in het Duits)