Wolkenkussen naaien

Eenvoudig
icon
Roze wolkenkussen

Beschrijving

Een wolkenkussen is niet alleen te gebruiken als kussen op een kinderbed of bank. Het kussen in de vorm van een wolkje doet het ook goed als deco accessoire op bijvoorbeeld een wandplank. Met ons patroon voor een wolkenkussen met stap voor stap tutorial maak je het kussentje in mum van tijd zelf. Voor het kussen in het voorbeeld is een zachte tricot stof gebruikt. Je kunt echter ook een andere stof kiezen, bijvoorbeeld een zachte nicky velours of ribstof. Kies jouw stof naar wens en ga aan de slag!

Dit heb je nodig:

Print het patroon uit, lijm deze aan elkaar bij de middelste markeringen en knip het uit langs de zwarte lijn. Teken het op je stof (2x in tegengestelde richting of 1x op de stofvouw) en let op dat het patroon geen naadtoeslag bevat. Voor de naaimachine heb je 1 cm naadtoeslag nodig, voor de overlock 0,6 cm.

Patroondelen aan elkaar naaien
1/4

Patroondelen aan elkaar naaien

Leg beide stukken stof met de goede kanten op elkaar en speld ze eerst vast bij de drie markeringen. Vervolgens kun je zoveel naalden of klemmen gebruiken als je maar wilt. De 10 cm tussen de markeringen blijven open! Begin met naaien bij de markering linksonder en naai eenmaal rondom tot aan de markering rechtsonder. Knip nu voorzichtig jouw naadtoeslag bij en maak knipjes bij de rondingen. Draai vervolgens je wolk door de keeropening en strijk de randen mooi glad.

Ogen plotten wolkenkussen
2/4

Ogen plotten

Nu gaan we verder met de ogen. Download ons gratis plotterbestand of kleur de ogen met textielviltstiften. Wij hebben het bestand op flexfolie geplottert (bestand is al gespiegeld!). Één oog is ongeveer 6,5 cm breed.Je kunt zelf bepalen waar je de ogen plaatst op de wolk.

Motief opstrijken
3/4

Motief opstrijken

Wij kozen een afstand van ongeveer 6 cm tussen de ogen. Leg nu een dunne, katoenen doek over de folie en strijk het gebied (krachtige druk) gedurende 20 tot 30 seconden op gemiddelde stand. Dan de transparante folie verwijderen. Als het motief nog niet perfect is gestreken, kan je opnieuw vanaf de verkeerde kant van de stof strijken (nooit direct met het strijkijzer op het folie!).

Maak je de ogen met textielstiften? Strijk ook dan vervolgens over de ogen, met een dunne, katoenen stof tussen het strijkijzer en de ogen.

Wolkenkussen vullen en naaien
4/4

Kussen vullen en naaien

Je bent er bijna. Vul het kussen met vulwatten tot het voor jou naar wens is gevuld.

Sluit nu de keeropening met de hand en klaar is je nieuwe wolkenkussen!