Colsjaal naaien

Eenvoudig
Colsjaal naaien header

Beschrijving

Een colsjaal is de perfecte accessoire voor de koudere dagen. Met dit patroon maak je een colsjaal uit meerdere stoffen. Handig wanneer je bijvoorbeeld nog stukken stof over hebt van andere naaiprojecten of als je gewoon niet één stof kunt kiezen uit alle mooie stoffen. Je kunt de stof niet alleen naaien uit luchtige, katoenen stoffen. Wanneer je een heerlijk warme colsjaal wilt naaien, kun je ook stofsoorten als fleece, nicky of fluweel gebruiken. Volg de stappen hieronder en maak in mum van tijd jouw eigen colsjaal, veel succes!

Colsjaal patroondelen uitknippen
1/7

Patroondelen knippen

Knip de stof op maat. Voor een sjaal van ca. 1,8 m lang en 22 cm breed heb je vier bij elkaar passende stukken stof nodig van 45 x 55 cm.

Stofstukken colsjaal aan elkaar stikken
2/7

Stofstukken aan elkaar stikken

De eerste stap is om de stukken stof aan de korte kant aan elkaar te naaien met een naadtoeslag van 1 cm. Tip: Nadat je ze aan elkaar hebt genaaid, kun je ook linten en banden bevestigen ter decoratie.

Voor- en achterkant colsjaal samenstikken
3/7

Voor- en achterkant samenstikken


Leg nu de stoffen sjaal met de goede kanten op elkaar en naai langs de lange randen met een naadtoeslag van 1 cm. Zorg ervoor dat de naden overal goed opelkaar liggen.

Sjaal tot een tunnel naaien
4/7

Sjaal tot een tunnel naaien


Ga met je hand in de gemaakte tunnel, grijp de korte zijde achteraan en trek aan de stof om zo de korte stofzijdes op één lijn leggen. Speld de randen aan elkaar vast.

Colsjaal tunnel sluiten
5/7

Stoftunnel sluiten


Naai de laatste rand aan elkaar met een naadtoeslag van 1 cm en laat een keeropening van ongeveer 5 cm open.

Stoftunnel colsjaal omkeren
6/7

Stoftunnel omkeren


Keer je genaaide werk om met behulp van de keeropening. Zo krijg je de goede kanten van de stof aan de buitenkant en zijn de naadtoeslagen verdwenen.

Colsjaal klaarmaken
7/7

Colsjaal klaarmaken

Sluit nu alleen nog je keeropening met een blinde steek en jouw colsjaal is klaar!


Veel plezier!

Fijne stofsoorten voor een colsjaal