Scrunchie maken

Eenvoudig
Scrunchies

Beschrijving

Een scrunchie maken is gelukkig heel eenvoudig! De scrunchies uit de jaren 90 zijn weer helemaal terug van weggeweest en geliefd bij jong & oud. Je vindt ze bij vrijwel alle modehuizen weer in het assortiment, maar het is natuurlijk nog veel leuker om een scrunchie zelf te maken met een stof naar wens. Geef jouw outfit een extraatje met een zelfgemaakte scrunchie om jouw vlecht, staart of gewoon om je arm, het kan allemaal. Scrunchies kunnen ware blikvangers worden wanneer je gebruik maakt van prachtige stoffen met opvallende patronen en contrasterende kleuren. We laten jou stap voor stap zien hoe jij de hippe haarelastiek zelf kunt maken. Kies jouw favoriete stof en ga aan de slag met deze trendy accessoire. Scrunchies zijn ideaal als naaiproject wanneer je nog stofresten hebt liggen. Je kunt vrijwel elke stof gebruiken voor deze haaraccessoire! Kijk snel verder en start met jouw DIY scrunchie project!

Stof knippen
1/6

Stof knippen

Knip de stof in gewenst formaat. Voor een volumineuze scrunchie heb je een stuk stof nodig van ongeveer 80 x 20 cm. Heb je het liever iets minder groot? Dan kun je de grootte natuurlijk naar wens aanpassen.

Naaien van Scrunchie
2/6

Naaien

Vouw de stof met de verkeerde kanten op elkaar, waardoor een lange strook ontstaat. Stik vervolgens met een rechte steek langs de lange, open kant.

Tunnel omkeren
3/6

Tunnel omkeren

Keer vervolgens de door het naaien ontstane tunnel om zodat de mooie kant van de stof weer te zien is. Tip: Gebruik bij het omkeren een veiligheidsspeld of iets soortgelijks om de tunnel eenvoudiger om te kunnen keren.

Elastiekband toevoegen
4/6

Elastiekband toevoegen

Om er voor te zorgen dat een scrunchie ook in je haar blijft zitten, wordt een elastiekband in de genaaide tunnel toegevoegd. Bevestig een veiligheidspeld aan het begin van de elastiekband om de band eenvoudig door te tunnel te kunnen halen.

Elastiek vastknopen en scrunchie rafelen
5/6

Elastiek vastknopen en scrunchie rafelen

Om het typische scrunchie-effect te krijgen, moet je de stoffen tunnel rafelen en een beetje verdraaien. Natuurlijk kun je de scrunchie geheel naar eigen wens rafelen en draaien. De uiteinden van de elastiekband knoop je vervolgens samen met een dubbele (of driedubbele) knoop. Let er hierbij op dat je elastiek niet te strak of te los zit, zodat hij goed blijft zitten in je haar. Knip vervolgens de uiteinden van het elastiek een beetje bij, zodat je geen lange uiteinden meer hebt na het maken van de knoop.

Scrunchie dichtnaaien
6/6

Scrunchie dichtnaaien

Tenslotte klap je de uiteinden van jouw scrunchiestof ongeveer een centimeter naar binnen en vervolgens leg je de ene zijde ongeveer een centimeter in de andere zijde. Vervolgens naai je de stoffen aan elkaar vlak langs de kanten. Heb je een gladde stof of stof met structuur die lastig te naaien is? Je kunt de uiteinden ook stikken met een handsteek. Gebruik voor deze stap wel garen die goed passen bij je stof, want de naad blijft zichtbaar. Klaar is jouw scrunchie! Veel plezier met het naaien van jouw scrunchie!