Wattenschijfjes naaien

Eenvoudig
Stoffen wattenschijfjes

Beschrijving

Vind jij het ook zo vervelend om steeds weer wattenschijfjes te gebruiken die je gelijk in de prullenbak gooit na gebruik? Hier de oplossing: naai jouw eigen wattenschijfjes! Een naaipatroon heb je niet eens nodig, zo eenvoudig maak je deze stoffen wattenschijfjes. Met onze naaitutorial naai je in korte tijd jouw eigen wattenschijfjes met stoffen naar wens. Een gebruikt, stoffen wattenschijfje was je gewoon (in een wasnetje) samen met de handdoeken in de wasmachine.

Instructies

  1. Markeer met behulp van een glas of beker een cirkel op het katoen en een cirkel op de badstof. Knip de cirkels uit.
  2. Naai een cirkel uit badstof en een cirkel uit katoen aan elkaar met de juiste kanten van de stof naar elkaar toe. Laat daarbij een kleine stukje open voor het omkeren.
  3. Maak rondom knipjes in de naadtoeslag tot aan de naad.
  4. Keer het naaiprojectje om zodat de juiste kanten van de stof tevoorschijn komen.
  5. Sluit de keeropening met een paar steken.
  6. Naai met een steek naar wens (een zigzagsteek, rechte steek of siersteek) langs de rand van de schijfjes.
Tip: Voor het maken van stoffen wattenschijfjes kunnen ook uitgedroude sweatshirts worden gebruikt. De trui is misschien door het vele wassen niet meer zo mooi om te dragen, maar de stof is heerlijk zacht en perfect voor het maken van wattenschijfjes. Vaak is één kant van de stof opgeruwd en één kant juist heel zacht, waardoor je met één laag stof een perfect wattenschijfje kunt maken. Het enige wat je nog moet doen is de rand afwerken met een overlocksteek of zigzagsteek, zodat de stof niet rafelt.

Top categorieën voor stoffen wattenschijfjes