Patroon Kindershirt

Medium
icon
Kinder sweatshirt nähen

Beschrijving

Dit heerlijk warme sweatshirt voor kinderen ziet er niet alleen prachtig uit, hij is ook erg praktisch vanwege de sluiting met drukknoopjes aan de voorkant. Het patroon is van zich al uniek, maar door het gebruik van stoffen geheel naar eigen wens wordt het nog een nóg unieker exemplaar. In het voorbeeld hebben we gebruik gemaakt van een sweatstof voor de buitenkant en een gladde boordstof voor de voering. Je kunt echter ook een andere zachte, rekbare stof gebruiken. Door het gebruik van een extra stof voor de voering kun je de mouwen omslaan wanneer deze nog te lang zijn, zo groeit het sweatshirt mooi met het kind mee.

Dit heb je nodig:

Naaipatroon
Naaipatroon downloaden
Sweatstof
Sweatstof 150 cm breed, 50 cm lang (buitenzijde) Sweatstof
3 knopen
3 knopen in verschillende afmetingen Knopen
Spelden
Spelden of stofklemmetjes Spelden

Patroondelen klaarmaken

Knip alle delen uit zonder naadtoeslag. Neem de markeringen uit het patroon over op de stof.

Uit sweatstof: 1x voorkant rechts, 1x voorkant links, 1x achterkant op de stofvouw, 2x mouw (daarvan 1 in tegengestelde richting).

Uit boordstof: 1x voorkant rechts, 1x voorkant links, 1x achterkant op de stofvouw en 2x mouw (daarvan 1 in tegengestelde richting).


Instructies

  1. Leg de linker- en rechter -voorkant op de achterkant, met de goede kanten van de stof op elkaar. Speld vast en naai de schoudernaden + zijnaden. Strijk de naadtoeslagen uit elkaar.
  2. Voor de mouwgaten 35 cm van de biaisband openvouwen en strijken. Vouw twee keer in de lengte en strijk opnieuw zodat een gevouwen rand ontstaat en vouw vervolgens weer open. Leg de biaisband langs de mouwopeningen van de buitenstof met de goede kanten naar elkaar toe. De open randen liggen hierbij op elkaar. Vlak langs de vouw vastnaaien en vervolgens dichtvouwen.
  3. Leg de mouwen met de goede kanten op elkaar en stik deze. Strijk de naden glad. Naai vervolgens de mouwen vast aan de voor- en achterkant. Hierbij liggen de goede kanten van de stof op elkaar. Stik ook de biaisband mee. Strijk de naadtoeslagen in de mouwen en stik vlak langs de rand.
  4. Sluit de zij- en mouwnaden van de patroondelen uit de voeringstof. Hierbij liggen de goede zijdes van de stof op elkaar. Strijk de naden glad. Naai vervolgens ook de mouwen uit de voering aan elkaar, strijk de naadtoeslagen richting de mouwen en stik nog een keer vlak langs de rand.
  5. Leg het shirt uit de buitenstof in het shirt uit de voeringstof met de goede kanten van de stof op elkaar. Naai de mouwopeningen rondom vast. en stik dan helemaal rond. Keer je werk om een stik nog een keer rondom de mouwopeningen op voetjesbreedte.
  6. Naai de biaisband langs de open randen vast aan de voeringkant van het shirt. Vervolgens naai je de biaisband ook aan de andere kant, op de buitenstof, vlak langs de rand vast.
  7. Naai vervolgens de drie knoopsgaten volgens de markeringen en bevestig de knopen.