Kerstboomkussen Naaien

Eenvoudig
icon
Tannenbaumkissen nähen

Beschrijving

Dit mooie kerstboomkussen past perfect op de bank in de decembermaand! Kies een stof of meerdere stoffen naar wens en maak het kussen helemaal naar eigen smaak, zodat deze goed past bij jouw interieur. Voor een optimaal resultaat gebruik je een rechte steek met korte steekafstand om de hoeken van de boom beter tot hun recht te laten komen. Download het patroon en ga direct aan de slag met jouw kerstboomkussen.

Dit heb je nodig:

Naaipatroon klein
Naaipatroon klein om te downloaden
Naaipatroon middelgroot
Naaipatroon middelgroot om te downloaden
Naaipatroon groot (A3)
Naaipatroon groot (A3) om te downloaden
Spelden
Spelden of stofklemmetjes Spelden
Patroon uitknippen
1/3

Patroon uitknippen

De kerstboomkussens zijn verkrijgbaar in 3 maten. Hieronder de formaten met de benodigde hoeveelheden stof:

  • Klein: ca. 40 cm, benodigde stof: ca. 120 cm x 80 cm
  • Middelgroot: ca. 60 cm, benodigde stof: ca. 120 cm x 126 cm
  • Groot: Druk het patroon af op A3 formaat, ca. 90-100 cm, benodigde stof: ca. 180 cm x 164 cm

Knip het patroon voor het kerstboomkussen uit met een papierschaar en plak de patroondelen aan elkaar. Leg het patroon op de dubbelgevouwen stof zodat je twee lagen tegelijk kunt uitknippen of snijden. Speld het patroon aan de stof vast en knip het patroon uit de stof. Knip je langs de stippellijn? Dan heb je de patroondelen inclusief 0,8 mm naadtoeslag.

Aan elkaar naaien
2/3

Aan elkaar naaien

Neem het papieren patroon van de stof en speld de stoflagen aan elkaar vast. Stik rondom langs de rand met 0,8 cm naadtoeslag. (Mocht je 1 cm makkelijker vinden, dan is dit ook geen probleem. Je kussen mislukt niet door een verschil van 2 mm.) Laat een paar centimeter open zodat je het kussen straks kunt omkeren. Naai met een rechte steek en neem een zo korte steeklengte. Zo komt straks ook in de hoeken de vorm goed naar voren. Knip vervolgens de naadtoeslag een beetje bij zodat je nog ongeveer een halve centimeter aan naadtoeslag overhoudt. Knip de hoeken schuin af tot aan de naadtoeslag om een mooie vorm te krijgen na het omkeren en vullen.

Omkeren en vullen
3/3

Omkeren en vullen

Keer jouw kerstboom om en vul deze met vulwatten. De keeropening maak je vervolgens met een blinde steek dicht.


Klaar!