Kerstboomhangers Naaien

Eenvoudig
icon
Kerstboomhangers naaien

Beschrijving

Wanneer de donkere tijd aanbreekt en men weer meer tijd in huis verbrengt, stijgt de wil om het binnen de vier muren weer heerlijk gezellig te maken. Met onze naaihandleidingen gaat dat zeker lukken. Voor de decembermaand kun je weer volop aan de slag voor het naaien van kertdecoratie. Wat dacht je van deze DIY kerstboomhangers? Deze maak je eenvoudig uit de reststukken van jouw kerstof(fen). Trouwens.. deze hangers doen het niet alleen goed in de kerstboom, maar zijn ook leuk als hanger aan het raam of ter versiering van een geschenk. Download de sjablonen voor de hangers en ga gelijk aan de slag. Veel plezier!

Knippen
1/3

Knippen

Knip of snijd de sjalonen naar wens uit en leg deze op een dubbelgevouwen stof zodat je twee lagen tegelijk kunt knippen. Speld de sjablonen met spelden vast aan de stoflagen en knip deze uit. Knip vervolgens een 40 cm lang stuk van het satijnband. Om de uiteinden van het satijnband mooi recht te houden, kun je de uiteinden alvast aan elkaar naaien met een paar steken.

Samennaaien
2/3

Samennaaien

Pin twee uitgeknipte stoffen van een sjabloon aan elkaar vast met de goede kanten van de stof op elkaar. Steek het band tussen de twee stoffen, met de lus tussen de stoflagen en de uiteindes naar de buitenkant. Naai nu rondom langs de rand met 0,8 cm naadtoeslag en houd hierbij de keeropening open. Gebruik hiervoor een rechte steek en een kleine steekafstand. Let er bij het naaien goed op dat het band op de juiste plaats blijft zitten.

Omkeren en vullen
3/3

Omkeren en vullen

Keer de hanger om en druk bij de rondingen en hoeken een beetje aan met de achterkant van een potlood zodat de vorm goed zichtbaar wordt. Vul de hanger met vulwatten en naai tenslotte de keeropening dicht met een paar handsteken.

Klaar!

Stoffen voor kerstboomhangers

Meer gratis patronen voor jou