Geurzakjes Maken

Eenvoudig
Zelfgenaaide geurzakjes met lavendel

Beschrijving

Deze geurzakjes zijn super eenvoudig en snel te maken! Je kunt ze in de kledingkast leggen om motten op afstand te houden met de geur van bloemen of je hangt er een in de badkamer voor het verspreiden van een bloemige, frisse geur. Je kunt het zakje vullen met bijvoorbeeld gedroogde lavendel, sinaasappelschillen, anijs, kaneelstokjes of gedroogde rozenblaadjes. Binnen 15 minuten heb je al een klein geurzakje genaaid. Zo´n lekker ruikend zakje is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook een fijn presentje!

Daarnaast heb je nog gedroogde lavendel nodig om in de zakjes te doen. Dit kun je vast en zeker vinden bij een drogist in de buurt.

Geurzakje naaien

Zo maak je het zakje:

  1. Snijd of knip een vierkantje van 20x15 cm uit jouw stof.
  2. Sla een lange kant, waar de opening komt, één keer om en stik met een rechte steek.
  3. Vouw de stof dubbel met de goede kanten naar elkaar toe. Voeg aan beide kanten een satijnband toe op een paar centimeter afstand van de bovenkant. De satijnen banden liggen hierbij tussen de stoffen en de uiteinden komen op één lijn met de uiteinden (of vouw) van de stof. Houd de lagen en het satijnband op hun plek met speldnaalden en stik de beide kanten dicht met een rechte steek. Houd de onderkant open.
  4. Leg het zakje nu zo neer dat de zijnaad zich in het midden bevindt en stik vervolgens de onderkant met een rechte steek.
  5. Nu moet je het zakje alleen nog omkeren en vullen - Klaar is jouw geurzakje!

Top categorieën voor zakjes