Badponcho naaien

Eenvoudig
icon
Badponcho voor kinderen van badstof

Beschrijving

Een badponcho is niet alleen fijn na het badderen of een douchebeurt. Zo´n warme poncho kan ook zeker niet ontbreken tijdens een dagje strand om de kinderen warm te houden na een plons in het water. Download ons patroon voor een badponcho, pak de instructies erbij en ga aan de slag met een unieke badstof poncho met capuchon.

Instructies

  1. Patroon afdrukken, het controlevakje moet 5x5 cm groot zijn. Lijm het patroon voor de capuchon (A) langs de kleeflijnen bij a en 1 aan elkaar.
  2. Knip de poncho volgens de schematische tekening op de laatste pagina. De grootte van de poncho kan worden gevarieerd op basis van de gewenste lengte. Hij zou ongeveer knielengte moeten hebben. De afmetingen van de poncho op de afbeelding zijn 60cm x 75cm. Voor het afronden van de hoeken, kun je patroon B gebruiken. Voor het uitsnijden van de halslijn wordt patroon C telkens in het midden geplaatst. Voorkant en achterkant zijn identiek. Alle uit te snijden delen beschikken reeds over naadtoeslagen van 1 cm.
  3. Stik de schoudernaden, stik de capuchon in het midden aan de voor- en achterkant en werk de randen af om rafelen tegen te gaan. Stik nu de capuchon in de opening aan de hals en werk ook hier de rand netjes af om rafelen van de stof te voorkomen.
  4. Zoom de buitenranden van de poncho en de opening van de capuchon met biaisband.
  5. De badponcho is klaar.

Top categorieën voor badponcho's