Vilten slinger plotten

Eenvoudig
Vilten slinger

Beschrijving

De lente is in aantocht! Dit is het moment om de lente in HUIS te halen. Vandaag laten we je laten zien hoe je heel eenvoudig je eigen vilten krans maakt met Cricut. Cricut is perfect voor veel creatieve projecten zoals textielafwerkingen of genaaide projecten, maar ook voor DIY-beginners. Voor de lentekrans gebruiken we de Cricut Maker, Cricut Joy en de EasyPress Mini om de fijne lijnen als afwerking toe te voegen.

Dit heb je nodig:

Knutselsjabloon
Knutselsjabloon Om met de hand uit te knippen
Motieven uitkiezen
1/8

Motieven uitkiezen

Selecteer twee of drie ontwerpen voor je krans. We hebben deze snijbestanden gekozen voor onze bloem, vlinder en konijn.


Bepaal het motief dat je wilt snijden in de kleur vilt. Voor onze krans kozen we een zwart konijn, een roze vlinder en een grijze bloem. Je kunt natuurlijk ook je eigen favoriete kleuren voor je krans gebruiken.

Vilt snijden
2/8

Vilt snijden

Na het uploaden van de geselecteerde afbeeldingen naar Design Space, kun je ze eenvoudig aan het canvas toevoegen. Wijzig de afbeeldingen in het gewenste formaat. Ons konijn is 10 x 11 cm, onze vlinder 10 x 8 cm en onze bloem 12 x 11 cm. Je kunt ook de kleur van elke vorm wijzigen. Ze hoeven niet de exacte kleur van je vilt te hebben, maar zorg dat alle vormen die je uit hetzelfde materiaal wilt snijden, dezelfde kleur hebben.

Plaats je vilt op de FabricGrip-mat (de roze mat die is inbegrepen bij de Maker) en plaats het in je machine. Als je dikker vilt hebt gekozen, moet je de Deep Point Blade gebruiken met je Maker, die perfect is voor het soepel snijden van dikkere materialen zoals vilt.

Het programma zal je nu stap voor stap door het snijproces leiden.

Motief loshalen
3/8

Motief loshalen

Zodra de Maker je vormen heeft gesneden, draai je het matmateriaal om en pel je de mat van je materiaal af. Je kunt nu zorgvuldig je vormen verwijderen, oftewel overtollig materiaal verwijderen dat geen onderdeel van je vorm is.

Plotterfolie snijden
4/8

Plotterfolie snijden

Om onze vormen te laten opvallen, hebben we onze afbeeldingen gebruikt om vormen uit Iron-On Folie te snijden. We hebben de Cricut Joy gebruikt, maar je kunt ook de Maker gebruiken. Zorg dat je overschakelt naar je Fine Point Blade.

Plaats je Iron-On Folie met de glanzende kant naar beneden op je Standard Grip-mat (groen).

Toptip: Vergeet niet je ontwerp te spiegelen, wat je altijd moet doen wanneer je met Iron-On werkt.

Als je machine de ontwerpen heeft gesneden, pel je de mat voorzichtig van het materiaal af. Nu kun je de ontwerpen met je pelhaak bijsnijden. Omdat ons voorbeeld delicate lijnen bevat, raden we aan om geduldige en professionele gereedschappen, zoals de pelhaak van Cricut te gebruiken.

Flexfolie aanbrengen
5/8

Flexfolie aanbrengen

Dit is het moment om je Iron-On-afwerking op je vilt aan te brengen. Zet je Easy Press Mini aan. Je hoort een piep als de machine is opgewarmd. Plaats dan de Iron-On Folie met de glanzende kant naar boven op het vilt. 

Plotterfolie opstrijken
6/8

Plotterfolie opstrijken

Om het vilt te beschermen, kun je het met bakpapier bedekken. Beweeg nu je Easy Press Mini over je Iron-On Folie zoals aangegeven in de warmtegids. Wacht tot het ontwerp is afgekoeld, voordat je de beschermende folie voorzichtig verwijdert.

Viltslingers aan elkaar maken
7/8

Viltslingers aan elkaar maken

Nu heb je alle onderdelen die je nodig hebt voor je moderne lentekrans. In de laatste stap gebruik je gewoon naald en draad om de onderdelen in de gewenste volgorde te bevestigen.

Klaar
8/8

Klaar

We wensen je veel plezier met knutselen en met je nieuwe lentedecoratie. Overigens is dit idee slechts een van de vele mogelijkheden die Cricut biedt. Met een slimme Cricut-snijmachine is er (bijna) geen limiet aan je creativiteit.

Decoratiestoffen voor het voorjaar