Strandstoel opnieuw bekleden

Eenvoudig
Strandstoel opnieuw bekleden

Beschrijving

Een strandstoel opnieuw bekleden - jouw zomerproject! Heb je een oude strandstoel in de kelder gevonden of vind je de hoes van jouw ligstoel in de tuin niet mooi meer? Koop gewoon een ligstoelstof naar wens en vernieuw jouw ligstoel zelf. In deze tutorial laten we je stap voor stap zien hoe je te werk gaat. Bovendien heb je de mogelijkheid om een ​​ comfortabel hoofdkussen aan de strandstoel te bevestigen.

We raden je aan ligstoelstof te gebruiken, omdat deze al op de breedte van de ligstoelen zijn gesneden en aan de zijkanten niet hoeven te worden afgewerkt.

Verwijder de hoes en meet jouw maten
1/9

Verwijder de hoes en meet jouw maten

Als je een oude strandstoel opnieuw wilt stofferen, moet je eerst de oude ligstoelstof verwijderen. Je kunt de afmetingen van de oude stof gebruiken voor de nieuwe ligstoelstof. Als je geen oude stof hebt, kun je de lengte van de ligstoel opmeten. Zorg ervoor dat de stof een beetje kan doorzakken en niet te strak gespannen staat, om te voorkomen dat je er straks niet lekker in kunt zitten. Voeg daarnaast 1 cm naadtoeslag en 8 cm voor de tunnel aan de boven- en onderkant toe.

Bij een ligstoelstof heb je het voordeel dat deze al in de breedte afgestemd is op ligstoelen en je de zijkanten niet hoeft op te ruimen. Als u een andere stof gebruikt, moet u rekening houden met het afwerken van de randen.

Ligstoelkussen uitknippen
2/9

Ligstoelkussen uitknippen

Als je een extra kussen aan de strandstoel wilt bevestigen, knip je twee stukken van 40 cm x 20 cm uit jouw outdoorstof. Je hebt ook twee banden met een lengte van elk 15 cm nodig.

Band aan kussen bevestigen
3/9

Band aan kussen bevestigen

Leg de twee stukken stof voor het kussen met de goede kanten op elkaar. Meet 10 cm vanaf de ene kant van de bovenrand en stop een van de banden tussen de twee lagen stof. Zet het uiteinde van de band aan de bovenkant binnen de naadtoeslag vast met een paar steken. Doe hetzelfde aan de andere kant van de bovenrand met de tweede band.

Kussen rondom sluiten
4/9

Kussen rondom sluiten

Sluit nu het kussen rondom met een rechte steek, maar laat onderaan een keeropening vrij. De banden worden ook meegestikt.

Ligstoelkussen vullen
5/9

Ligstoelkussen vullen

Draai het kussen met behulp van de opening en vul het met vulwatten. Sluit vervolgens de keeropening met de naaimachine of met de hand.

Stofranden omvouwen
6/9

Stofranden omvouwen

De zijkanten van een ligstoel hoeven niet te worden afgewerkt. Vouw de boven- en onderrand elk 1 cm om en strijk er één keer overheen. Vouw vervolgens de stof bij beide randen weer 8 cm om en strijk ook deze vouwen.

Kussen bevestigen
7/9

Kussen bevestigen

Vouw je gestreken randen aan de bovenkant weer open en naai de twee banden van het kussen vast aan de vouw van 1 cm. Zorg ervoor dat jouw kussen in het midden van de stof ligt en dat de banden zich op dezelfde afstand van de buitenrand bevinden.

Boord vastnaaien
8/9

Boord vastnaaien

Knip het boord op de breedte van de strandstoelstof, plus 2 cm. Vouw de strijkranden van de strandstoelstof terug en speld de randen over de 8 cm rand . Vouw beide uiteinden van de rand 1 cm naar binnen. Naai nu de rand aan de boven- en onderkant van de ligstoelstof met twee naden. Hierdoor wordt de tunnel automatisch gesloten.

Nieuwe hoes voor ligstoel
9/9

Nieuwe hoes voor ligstoel

Jouw nieuwe ligvlak voor de strandstoel is klaar! Nu hoef je de stof alleen nog maar aan het frame te bevestigen en kun je genieten van de zomer met je nieuwe ligstoel.

Bekijk de hele tutorial (in het Duits) in de video: