Naaipatroon Zomerjurk

Eenvoudig
icon
Tircot zomerjurkje uit gestreepte tricot stof

Beschrijving

Voor vakantie, een dagje strand of een zomerwandeling; dit jurkje kan altijd! Het zomerjurkje van tricot naai je met onze stap voor stap handleiding in mum van tijd zelf! Download en print het patroon en ga gelijk van start met het maken van jouw nieuwe kledingstuk!

*Maat 34–36: 150 cm, Maat 38–40: 160 cm, Maat 42–46: 185 cm

coupenaden naaien
1/12

coupenaden naaien

Naai eerst de coupenaden en leg vervolgens de voorkant en achterkant met de goede kanten van de stof op elkaar. Speld de schoudernaden aan elkaar vast en naai deze met een overlocksteek of stretchsteek aan elkaar vast.

Zijkanten stikken
2/12

Zijkanten stikken

Houd de voorkant en actherkant met de goede kanten van de stof op elkaar en speld nu de zijkanten aan elkaar vast. Houd alleen de onderkant en de armgaten vrij. Stik de zijkanten aan elkaar vast met een stretchsteek.

Armboorden klaarmaken
3/12

Armboorden klaarmaken

Maak nu je armboorden klaar. Naai de uiteinden van het boord eerst aan elkaar, klap de naadtoeslagen uit elkaar en vouw het boord dubbel met de goede kant van de stof naar binnen.

Armboorden aannaaien
4/12

Armboorden aannaaien

Vervolgens leg je het boord om de mouw, met de open kant naar buiten en speld het vast. Op de volgende foto is goed te zien hoe je boorden plaatst. Stik de boorden vast met een stretchsteek.

Halsbeleg naaien
5/12

Halsbeleg naaien

Maak de belegdelen aan elkaar vast door de korte zijkanten aan elkaar te stikken. Leg hierbij de delen met de goede kanten van de stof op elkaar. Werk vervolgens de onderrand van het beleg af met een overlocksteek.Heb je deze niet? Ga dan voor een zigzagsteek.

Halsbeleg annaaien
6/12

Halsbeleg annaaien

Speld of klem vervolgens het beleg vast aan de hals. Hierbij ligt het beleg aan de buitenzijde en liggen de juiste kanten van de stof op elkaar. Let erop dat de schoudernaden precies op elkaar liggen. Naai rondom langs de rand met een stretchsteek. Vervolgens klap je het beleg naar binnen en strijk je de bovenkant zodat het beleg mooi op zijn plek blijft.

Tunnelstrook naaien
7/12

Tunnelstrook naaien

Vouw het deel voor de koordtunnel in de lengte met de goede kant van de stof naar binnen. Naai langs de lange, open zijde met een stretchstreek. Keer de tunnel om. Gaat dit lastig? Gebruik een vieligheidsspeld. Deze maak je vast aan één uiteinde en haal je door de tunnel heen naar het andere uiteinde.

Tunneleinden doorstikken
8/12

Tunneleinden doorstikken

De korte uiteinden van de tunnel worden 1 cm naar binnen omgeslagen en vervolgens langs de rand doorgestikt. Dit is even priegelen, maar het lukt je vast en zeker! Let er wel op dat je de tunnel niet dicht naait.

Tunnel annaaien
9/12

Tunnel annaaien

Speld dan de tunnel vast op de plek van de markeringen in het jurkje en naai de tunnel met een elastische steek langs de zijkanten.

Satijnband doorhalen
10/12

Satijnband doorhalen

Haal nu het satijnband door de tunnel. Dit gaat het beste m.b.v. een veiligheidsspeld.

Koordeinden
11/12

Koordeinden

Haal de uiteinden van het satijnband door de koordeinden en maak aan beide uiteinden een knoopje zodat het band er niet meer uit kan glippen.

Zoom onderrand
12/12

Zoom onderrand

Werk nu de onderkant van het jurkje af door de stof twee keer naar binnen om te slaan en vast te spelden. Vervolgens naai je rondom langs de rand met een rechte steek of siersteek.

Cover Kleider Nähen

Wil je meer jurken naaien?

Nog veel meer patronen voor jurken vind je in het boek "Alles Jersey - Kleider Nähen" van Carolin Hofmann.

In samenwerking met EDITION MICHAEL FISCHER GMBH, IGLING, © EMF (ISBN: 978-3960932444)