Muziekmobiel patroon

Eenvoudig
icon
Emoji Spieluhr für Babies

Beschrijving

Het maken van een schattig muziekmobiel is heel eenvoudig met onze handleiding in combinatie met het patroon. We geven je in het patroon meerdere emoticons waaruit je kunt kiezen voor het naaien van een muziekmobieltje. Zo kun je kiezen voor een slapende emoticon, een knipogende emoticon en een lachende emoticon. De kleuren voor jouw emoticon muziekdoosje kies je natuurlijk helemaal zelf! De emoticon hoeft uiteraard niet geel te zijn. Wat dacht je van een fijne pastelkleur als lila of mintgroen of een andere kleur voor de babykamer? Dit vrolijke mobiel is ook supergoed geschikt om cadeau te geven. Daar wordt toch iedereen blij van? Download hieronder het patroon en ga gelijk aan de slag.

  1. Onder deze tekst vind je een handige videohandleiding. Deze is in het duits, maar kan je vast en zeker alsnog helpen als je even niet zeker bent of je het wel goed doet.
  2. Knip de patroondelen uit voor het gezichtje naar keuze en knip deze vervolgens ook uit de stoffen naar wens. Vervolgens neem je het ronde patroondeel en knipt deze 2x uit stof.
  3. Plak de delen voor het gezicht op één van de ronde patroondelen of bevestig de delen met Vliesofix. Let er hierbij op dat je de delen op de goede kant van de stof plakt of strijkt.
  4. Is de lijm opgedroogd? Leg dan de ronde gezichtdelen op elkaar met de goede kant van de stof naar elkaar toe. Indien gewenst kan je hier ook een klein lusje van band, lint of stof toevoegen om de emoticon aan op te kunnen hangen. De lus komt in dit geval tussen de twee stoflagen met de randen van het band op dezelfde lijn als de randen van de stof. Speld de delen aan elkaar vast om het goed op zijn plaats te houden.
  5. Stik de stofdelen, met het lusje, aan elkaar vast met een rechte steek. Laat hierbij het grootste deel van het kleine vierkantje aan de onderkant open. Dit stuk wordt gebruikt als keeropening en om de muziekdoos te vullen. Na het naaien kun je de naadtoeslag wegknippen, vlak langs de genaaide naad. Zo komt de ronde vorm van de eomticon mooier tot zijn recht na het omkeren van de stof. Ga voorzichtig te werk om te voorkomen dat je in de naad knipt.
  6. Keer je naaiproject om en vul de emoticon met vulwatten. Vervolgens plaats je het muziekdoosje tussen de watten. Zorg ervoor dat de watten aan alle kanten goed om de muziekdoos heen liggen.
  7. Naai de keeropening dicht met een blinde steek. Zorg ervoor dat het koord van de muziekdoos mooi in het midden komt te hangen en let erop dat je deze niet per ongeluk vastnaait.
  8. Klaar alweer! Veel plezier bij het naaien van de muziekdoos.

Stap voor stap met de video (in het Duits)