Naaipatroon Kindermuts

Eenvoudig
icon
Kindermutze mit pompons

Beschrijving

Met deze muts gaan de allerkleinsten wel heel feestelijk het koude jaargetijde door! Met ons gratis patroon voor een kindermuts maak je ook in korte tijd een unieke muts voor de kleine. Kies een tricot stof en sweatstof naar wens en voeg een boordstof toe in een bijpassende kleur of juist in een contrasterende kleur. Maak het project compleet met pompons voor op de horentjes. Veel plezier bij het naaien van deze vrolijke kindermuts!

Let op: Knip alle delen uit met de aangegeven naadtoeslag. Bij de boordstof is de naadtoeslag reeds inbegrepen.

Uit sweatstof: 2x muts buitenkant op de stofvouw (plus 1 cm naadtoeslag).

Uit tricot stof: 2x muts voering op de stofvouw (plus 0,5 cm naadtoeslag).

Uit boordstof: een stuk met een breedte van 50 cm en een lengte van 10 cm.

  1. Leg de delen van de buitenstof met de goede kanten op elkaar en speld de lagen aan elkaar vast. Doe dit ook met de beide delen van de voeringstof. Stik de zijkanten en bovenkant van de twee delen. Laat alleen bij de voering enkele centimeters open om de muts later om te kunnen keren. Strijk de naadtoeslagen naar buiten. Knip bij de buitenstof de punten van de hoorntjes weg tot vlak aan de naad, zodat de vorm van de hoorntjes straks beter tot zijn recht komt.
  2. De korte kanten van de boordstof met de goede kanten op elkaar leggen en aan elkaar naaien. Strijk de naadtoeslagen uit elkaar. Keer de boordstof om, vouw in de lengte en strijk de vouw. De open kanten liggen op elkaar, de goede stofkant naar buiten.
  3. Naai nu de boordstof en de buitenstof rondom langs de rand vast met de goede kanten naar elkaar toe. Hierbij de boordstof uitrekken. Vervolgens de boordstof en de voering aan elkaar naaien met de goede kanten op elkaar, ook hierbij rek je de boordstof.
  4. De muts door de keeropening omkeren en de opening met de naaimachine of met de hand dichtnaaien. Tot slot met enkele handsteken de pompoms aan de hoorntjes vastnaaien. Tip: Om te voorkomen dat de voering verschuift, kun je de voering op een paar plekken met enkele handsteken aan de buitenstof vastmaken.

Heb jij nog nooit met boordstof gewerkt?

Stap voor stap met de video (in het Duits)