Maak een flessenhoes

Eenvoudig
flessenhoes

Beschrijving

Een flessenhoes is snel en eenvoudig gemaakt! Met zo'n flessenhoes bescherm je je drinkfles optimaal in schooltassen, werktassen of op reis. Met een creatief motief van opstrijkfolie kan je de flessenhoes ook in een paar stappen personaliseren.

Drinkfles opmeten
1/9

Drinkfles opmeten

Kies een fles waarvan je een flessenhoes van vilt wilt naaien en meet deze nauwkeurig op. We hebben de hoogte en de omtrek van de fles nodig.

Snijd het vilt
2/9

Snijd het vilt

Voeg 2 cm toe voor de naadtoeslagen voor elke lengte die u hebt gemeten. Markeer deze afmetingen op het vilt en knip vervolgens het patroon uit.

Snijd het vilt
3/9

Snijd het vilt

Gebruik een pen of kleermakerskrijt om u te helpen en teken rond de bodem van de fles. Bereken ook een naadtoeslag van 1 cm en knip de onderkant uit het vilt.

Knip de draagriem op maat
4/9

Knip de draagriem op maat

Om de hoes achteraf gemakkelijk te kunnen vervoeren, zit er een klein lusje aan de schouderriem. Knip de schouderriem op de gewenste lengte - onze schouderriem is 20 cm lang.

Selecteer het ontwerp
5/9

Selecteer het ontwerp

Nu wordt het creatief! In Cricut Design Space vindt u miljoenen afbeeldingen, projecten of ideeën over hoe u uw drinkfles kunt personaliseren met de Cricut Joy en er uw eigen unieke stuk van kunt maken. We hebben gekozen voor een berenmotief en de naam van het kind, zodat iedereen weet van wie de magische drinkfles is.

Snijd het ontwerp
6/9

Snijd het ontwerp

Nu hoef je alleen nog maar het gewenste ontwerp te maken. Het enige wat je hoeft te doen is de instructies in Cricut Design Space volgen, de opstrijkfolie plaatsen en je ontwerp is in een mum van tijd gemaakt. Denk eraan om het ontwerp te spiegelen als je met Strijkfolie (iron on) werkt, zodat je achteraf het gewenste resultaat kunt bereiken en de namen niet in spiegelbeeld staan. Met behulp van een pincet of de pelhaak verwijdert u de fijne filmresten van uw ontwerp voordat u het opstrijkt.

Strijk het ontwerp
7/9

Strijk het ontwerp

Nu wordt het heet! Met de Cricut Press kunt u nu uw ontwerp op het vilt plaatsen en erop drukken. Je resultaat zal dus lang meegaan en elke weerstand trotseren.

Maak een flessenhoes
8/9

Maak een flessenhoes

Nu gaat het naar de naaimachine. Leg de twee korte zijden op elkaar en naai ze in de lengte aan elkaar met een naadtoeslag van 1 cm.

Maak een flessenhoes
9/9

Maak een flessenhoes

De bodem van de fles is nu een beetje onhandig, maar het is een kleine stap die snel gedaan is. Hier naai je op de ronde bodem met een naadtoeslag van 1 cm. De hoes is klaar! Nu hoef je alleen nog maar de lus vast te naaien met een kleine naad. Hiervoor verdubbel je het lint en zet je het vast met een paar steken aan de bovenrand.