Luiertas naaien

Eenvoudig
icon
Luiertas uit kleurrijke katoenen stof

Beschrijving

Deze praktische luiertas om zelf te maken is mooi compact, maar bevat toch genoeg ruimte voor alles wat je nodig onderweg nodig hebt. Je stopt de luiertas eenvoudig in je handtas weg of onderin de kinderwagen. Het fijne is dat je het luiertasje met stoffen naar wens kunt naaien en bijvoorbeeld bijpassend aan jouw handtas of aan de stof van de kinderwagen kunt maken. Ben je op zoek naar een andere luiertas? Ontdek ook ons gratis patroon voor een verschoonmatje met daarin vakken voor het opbergen van luiers! Download hieronder het patroon voor een luiertas en je kunt gelijk van start gaan met het maken van jouw eigen variant. We wensen jou veel plezier bij het naaien!

Uitknippen/Snijden
1/10

Uitknippen/Snijden

Knip of snijd de volgende patroondelen:

  • 2 x 29 cm x 37 cm voor de buitenkant en binnenkant.
  • 1x 29 cm x 34 cmvoor de voeringtas.
  • 2 x 29 cm x 18 cm voor de voeringtas met de opening voor de vochtig doekjes.
Vlieseline strijken
2/10

Vlieseline strijken

Strijk de Vlieseline aan de verkeerde kant van je stof voor de binnenkant, op de ene helft van je binnenvakje en op een van de delen voor het binnenvakje met de opening.

Elastiekband aannaaien
3/10

Elastiekband aannaaien

Knip de elastische band af en naai deze op het midden van het deel dat zojuist is versterkt met Vlieseline. Afhankelijk van welke tube crème of iets dergelijks je in je luiertas wilt stoppen, kun je testen hoe groot de elastische band moet zijn. Mijn elastische band is 10 cm lang.

Binnentas markering voor opening
4/10

Binnentas markering voor opening

Voor het binnenvak met de opening neem je nu de sjabloon die we voor je hebben klaargemaakt om te downloaden en teken de omtrek op de met het inzetstuk versterkte zijkant. Zorg ervoor dat je hem in het midden legt en laat aan de ene kant 5 centimeter over en aan de andere kant 7 centimeter.

Binnenvak voor de vochtige doekjes naaien
5/10

Binnenvak voor de vochtige doekjes naaien

Naai langs de gemarkeerde lijn met een rechte steek.

Opening knippen
6/10

Opening knippen

Knip dan gewoon de binnenkant uit door te knippen op de gemaakte markering in stap 4. Steek een kant van de stof door het gat naar de andere kant. Als je merkt dat de stof niet zo mooi over de rondingen valt, moet je de naadtoeslag mogelijk tot aan de naad bijknippen.

Binnenvak doorstikken
7/10

Binnenvak doorstikken

Strijk het uitgeknipte gat en stik vlak langs de rand. Strijk vervolgens de smallere van de twee randen ongeveer een centimeter om. Vervolgens de rand vanaf de goede kant vlak langs de rand doorstikken.

Bevestig het koord
8/10

Bevestig het koord

Leg de binnenvakken op je voering (met de bijgevoegde elastische band) met de goede kanten op elkaar en plaats je 29 cm lange elastische koord op 8,8 cm op een van de binnenvakken. Zet het koord vast met een paar spelden.

Samenvoegen
9/10

Samenvoegen

Leg dan het stuk stof voor de buitenkant op de voering en binnenvakken met de goede kanten op elkaar en speld alle lagen vast met spelden. Naai nu eenmaal rondom. Denk aan een opening van ongeveer 5 cm lang. Keer de luiertas om en sluit de keeropening.

Naai de hoeken
10/10

Naai de hoeken

Nu kunt nu de hoeken naaien. Zo krijgt het tasje een beetje meer volume. Je kunt hem ook plat houden. Kijk wat je het leukst vindt! Je luiertas is klaar!

Populaire categorieën voor tassen