Vilten tas maken

Eenvoudig
icon
Vilten tas in grijs

Beschrijving

Deze praktische vilten tas kan in slechts enkele stappen worden gemaakt Het is een echte ruimtebespaarder en perfect als shopper of strandtas. We hebben de vilten tas in deze naaihandleiding genaaid met een opvallende binnenvoering, maar je kunt deze ook zonder problemen weglaten. Door de open naden is de tas zeer gemakkelijk te naaien en ook geschikt voor beginners. Download nu het gratis patroon en duik achter de naaimachine!

Knip alle stukken uit volgens het patroon. De naadtoegave is reeds inbegrepen. Als je de vilten tas zonder voering wilt naaien, kun je deze patroondelen en stappen in de onderstaande beschrijving weglaten.

Binnenvoering lijmen
1/9

Binnenvoering lijmen

Smeer de verkeerde kant van de vilten voor- en achterstukken in met textiellijm en lijm de stof voor de voering erop vast met de verkeerde kant. Laat de lijm een ​​tijdje drogen.

Binnenvoering terugknippen
2/9

Binnenvoering terugknippen

Nadat de lijm is opgedroogd, knip je de overtollige randen af. Omdat we later met open randen werken, moet je de randen zo netjes mogelijk bijknippen.

Handvaten voorbereiden
3/9

Handvaten voorbereiden

Als je wilt, kun je op de band voor de handvaten ook aan één kant voeringstof vastlijmen. Je hebt 2x 75cm van de band nodig. Maak op de helft een markering. Knip 2x 50cm uit het koord.

Handvaten voorbereiden 2

Plaats een koord in het midden van de binnenkant van het handvat.

Handvaten voorbereiden 3

Vouw de band om het koord om deze te omsluiten en speld het op zijn plaats.

Handvaten voorbereiden 4

Doe dit over de hele lengte van het koord zodat 50 cm van de band in het midden wordt opgevouwen. Naai de open randen samen met een rechte steek. Je kunt hiervoor het beste de ritsnaaivoet gebruiken, zodat je beter langs het verborgen koord kunt naaien.

Herhaal de laatste stappen ook voor de tweede handgreep.

Handvatpositie markeren
4/9

Handvatpositie markeren

Op het patroon vind je twee vierkanten die de positie van de handvatten aangeven. Gebruik een mesje om drie zijden van deze vierkanten in te snijden en plaats het patroon vervolgens op de buitenzijdes. Gebruik nu de sjabloon om de positie van het handvat met een trickmarker over te brengen naar je voor- en achterkant aan de kant van het vilt.

Handvatpositie markeren

Dit is hoe de overgedragen vierkanten eruit zullen zien op je voor- en achterstukken.

Handvaten aannaaien
5/9

Handvaten aannaaien

Gebruik een aansteker om de uiteinden van de band samen te smelten om rafelen te voorkomen. Plaats vervolgens de uiteinden van elke handgreep op de gemarkeerde vierkanten en speld de positie vast. Naai het handvat door een vierkant te naaien en de hoeken met een kruis te verbinden.

Naai nu het onderkant van het uiteinde vast met een strakke zigzagsteek, zodat het weefsel niet rafelt. Herhaal de stappen voor het andere uiteinden.

Middenstuk aannaaien
6/9

Middenstuk aannaaien

Leg een buitenstuk met het lange middenstuk met de verkeerde kanten op elkaar zodat de buitenranden op één lijn liggen. Speld het middelste deel helemaal rondom aan het buitenste deel en zorg ervoor dat je ze zo precies mogelijk op elkaar plaatst.

Middenstuk aannaaien 2

Als je de twee patroondelen aan elkaar hebt vastgemaakt, naai je ze aan elkaar met een rechte steek. Zorg ervoor dat je zo langzaam mogelijk naait om te voorkomen dat de naald breekt. Als er aan het uiteinde een stuk van het middenstuk uitsteekt, is dat geen probleem. We hebben dit op het einde gewoon afgesneden.

Middenstuk aannaaien 3

Speld vervolgens de andere buitenzijde aan het middenstuk, ook met de verkeerde kant aan zij, en naai deze op zijn plaats. Begin met vastzetten en naaien vanaf dezelfde kant als eerder aan de buitenkant. Als de stof ook hier trekt, zal een deel van de stof aan dezelfde kant uitsteken en gemakkelijker kunnen worden afgeknipt.

Middenstuk inkorten
7/9

Middenstuk inkorten

De uitstekende rest van het middendeel wordt nu eenvoudig aan de bovenrand afgesneden of afgeknipt.

Naai de bovenrand
8/9

Naai de bovenrand

Naai de bovenrand rondom goed vast met een rechte steek.

Randen vilten tas recht maken
9/9

Randen recht maken

Als de buitenranden niet helemaal recht zijn, kun je deze gewoon nog met een schaar en corrigeren en oneffenheden bijknippen.

Stap voor stap met de video (in het Duits):

Top categorieën voor tassen