Tafelloper maken

Eenvoudig
Tafelloper maken

Beschrijving

Deze feestelijke tafelloper is snel genaaid en het opgenaaide ruitenband geeft de loper iets speciaals! De hoeken zien er mooi afgewerkt en sjiek uit. Ook deze maak je eenvoudig met behulp van onze handleiding. De hoeveelheid stof die hieronder wordt aangegeven is genoeg voor een tafelloper van 0,5 x 2m. Wie over een kleinere tafel beschikt, kan hem natuurlijk ook kleiner maken.

Knippen/Snijden en hoeken
1/5

Knippen/Snijden en hoeken

Snijd of knip een stuk stof met een breedte van 62 cm en een lengte van 212 cm. Die extra centimeters zijn nodig voor de extra naadtoeslag bij het afwerken van de hoeken. Deze hebben een brede omslag van 5 cm. Vouw en strijk alle randen 6 cm om naar de achterkant van de stof. Dit kun je het beste nameten met een handige handmaat of kleine lineaal. De buitenste centimeter van deze 6 cm vouw je ook weer om richting de achterkant van de stof en strijkt deze vervolgens. Vouw en strijk de hoeken naar binnen met de goede kanten van de stof op elkaar. Hierbij moeten de gestreken lijnen elkaar treffen, zoals je ook op de foto kunt zien. Strijk de ontstane diagonale lijn en markeer de lijnen om de gemaakte hoek met stofkrijt.

Hoeken markeren
2/5

Hoeken markeren

Klap de hoeken weer op en leg de beide markeringen op elkaar. Leg een lineaal aan de strijkrand en teken de lijn. Op deze lijn stik je zodadelijk. De naadlijn loopt in evenredig aan de gevouwen kant. Speld met naalden vast.

Hoeken naaien
3/5

Hoeken naaien

Stik nu de zojuist gemarkeerde lijnen en snijd of knip vervolgens de hoeken tot op 1 cm weg. De hoeken knip je schuin af, zo als ook op de foto is te zien.

Naadtoeslagen uit elkaar strijken
4/5

Naadtoeslagen uit elkaar strijken

Vouw de naadtoeslagen open en strijk deze. Na het naaien van alle hoek, draai je de loper om en druk je de hoeken voorzichtig aan met een klein, stomp voorwerp (bijvoorbeeld een breinaald). Stik de omslag vanaf de verkeerde kant van de stof vlak langs de kant.

Biaisband aannaaien
5/5

Biaisband aannaaien

Speld het biaisband aan de naadlijn vast. In de hoeken vouw je het band over elkaar om een hoek te maken. Stik het biaisband eerst aan de achterkant vast en vervolgens aan de voorkant van de stof, vlak langs de rand van de open kant van het band.

Klaar!

Klaar!

Klaar!

Meer gratis patronen voor jou