Stoelhoezen naaien

Eenvoudig
Stoelhoezen uit katoenen stof

Beschrijving

Wat dacht je ervan om niet alleen je kussenhoezen of gordijnen een opfrisser te geven, maar ook je stoelen? Met stoelhoezen uit een stof naar eigen wens blaas je jouw stoelen een nieuw leven in en zien ze er weer uit als nieuw! In deze naai-instructies laat stoffen.net je zien hoe je gemakkelijk een “jasje” voor jouw stoelen kunt naaien. Je kunt de snit aanpassen aan jouw stoelen en zo variëren voor de perfecte hoezen. Daarnaast kun je ervoor kiezen de poten bijvoorbeeld helemaal te bedekken of alleen het zitvlak van een nieuwe hoes te voorzien. Hoe ga jij jouw nieuwe hoezen vormgeven?

Patroondelen voor stoelhoezen uitknippen
1/3

Patroondelen uitknippen

Eerst moet je jouw stoel opmeten en de stukken stof vervolgens volgens de opgemeten maten knippen. Vergeet hierbij niet een naadtoeslag van 1,5 cm toe te voegen aan alle zijdes.

  • Rugleuning achter 44x98 cm (inclusief zoom onderkant)
  • Rugleuning voorzijde 44x58 cm
  • Stoelrok (potenbedekking) zijkant: 56x47cm (inclusief zoom onderkant) - 2x!
  • Stoelrok voorkant: 54x47cm (inclusief zoom onderkant)
  • Zijrugleuning met ronding: 54 cm x 9 cm boven en 11 cm onder - 2x!
  • Zitting - 44 cm breed bovenaan, 54 cm breed onderaan, hoogte 46 cm.
Patroondelen voor stoelhoezen aan elkaar naaien
2/3

Naaien

Pas eerst de ronding aan van de zijkant van de rugleuning: Verbind hiervoor de stof voor de voorkant van de rugleuning met die van de achterkant. Naai het kleine zijgedeelte met de ronding zo in dat de hoek de naad van de twee rugleuningen raakt.

Naai nu het deel voor de zitting vast aan de voorkant van de leuning. Bevestig vervolgens het voorste beengedeelte aan de stof van de stoel.

Naai nu de zijkanten voor de stoelrok vast.

Vouw tenslotte de stof aan de onderkant 3 cm om naar binnen en naai hem vast.

Stoehoezen afnaaien
3/3

Naaien

Op deze manier kun je voor vele stoelen zonder armleuningen geheel eenvoudig stoelhoezen naaien met stoffen naar wens. Veel succes en plezier gewenst bij het naaien van jouw stoelhoezen!