Stoel opnieuw bekleden

Eenvoudig
Stoel opnieuw bekleden

Beschrijving

Er is niet veel voor nodig om een stoel opnieuw te bekleden. Met een beetje verf en een stuk meubelstof kunt je al iets unieks creëren met een persoonlijk tintje, zoals bijvoorbeeld deze stoel! Zo`n oude stoel heeft vast al veel meegemaakt, maar waarom zou je hem weg doen?Steek hem gewoon in een nieuw jasje! Met slechts enkele materialen kan het project in enkele stappen worden gerealiseerd. Een pot krijtverf, een stuk stof van 50x50cm en een nietjespistool zijn al voldoende voor het upcyclen van een stoel! Onze stoftips voor een unieke stoel: gobelin of decojacquard.

Stoel voorbereiden
1/4

Stoel voorbereiden

Bedek voordat je gaat schilderen de vloer rondom de stoel met kranten of ander materiaal. Verwijder vervolgens de zitting van de stoel.

Het mooie van krijtverf is dat je de stoel niet van tevoren hoeft te schuren. De ondergrond dient echter vet- en stofvrij te zijn. Neem dus eerst de stoel even goed af om er zeker van te zijn dat je ondergrond schoon is.

Verven
2/4

Verven

Omdat de stoel veel kleine hoekjes heeft, kun je het beste een kleine kwast gebruiken om te schilderen. Je kunt ook een roller gebruiken voor grotere oppervlakken en een gelijkmatiger resultaat. Bij donker hout kan het zijn dat je twee lagen moet verven. Laat het verf goed drogen voor het aanbrengen van de volgende laag.

Zitvlak opnieuw bekleden
3/4

Zitvlak opnieuw bekleden

Terwijl de verf droogt, kun je aan de slag met het zitvlak. Je kunt de oude stof verwijderen, maar ik heb hem eronder gelaten.

Knip de nieuwe stof iets groter dan nodig is, dit maakt het opnieuw bekleden iets makkelijker. Begin aan één kant en niet de bekledingsstof vast aan de onderkant van het zitvlak. Dan is het de beurt aan de andere kant. Trek met veel spanning aan de meubelstof en zet deze vast met meer nietjes. Ga zo door. Vouw tenslotte de hoeken plat en zet ze ook vast met nietjes.

Laatste loodjes
4/4

Laatste loodjes

Als de verf is opgedroogd, kan je de zitting weer op de stoel installeren. Je stoel is klaar voor een nieuwe ronde. Veel plezier!

Stap voor stap met de video (in het Duits):