Smartphone ketting maken

Eenvoudig
Smartphone ketting

Beschrijving

Even geen zin om een tas bij je te moeten dragen, maar wel een plek nodig voor je smartphone? Dan is een smartphone ketting ideaal! Met onze tutorial maak je eenvoudig zelf een ketting voor jouw mobiele telefoon. Zo kun je hem helemaal naar jouw stijl maken, passend bij jouw outfit. Kies een koord met bijpassende fournituren en ga aan de slag met jouw unieke accessoire. Zo heb jij jouw telefoon altijd bij de hand!

Zo maak je de smartphone ketting:

  1. Voor de smartphone ketting heb je de bovengenoemde materialen nodig en een doorzichtige, softcover smartphone hoes. Zorg ervoor dat je de juiste maat voor jouw telefoon kiest.
  2. Ga vervolgens heel voorzichtig en precies te werk. Verwarm de naald met een aansteker om twee kleine gaatjes aan de onderkant van de telefoonhoes te maken. Zorg ervoor dat de gaten op de twee buitenste hoeken worden geplaatst. Je kunt ook gereedschappen zoals een tang, handboor of iets dergelijks gebruiken om de gaten te maken, mocht je liever niet met een aansteker en naald te werk gaan.
  3. Bevestig vervolgens de bindringen aan de hoes van de mobiele telefoon door de gaten die je net hebt gemaakt.
  4. De twee ringen worden nu gebruikt om het koord te bevestigen. Knip het koord op de gewenste lengte af en rijg het door de twee bindringen. Je kunt zelf bepalen hoe lang het snoer moet zijn, maar een lengte van ca. 1 m - 1,5 m is zinvol.
  5. Bevestig nu de versteller gesp of de dubbele koordstopper zo dat beide koorduiteinden met elkaar zijn verbonden en de draaglengte kan worden aangepast. De koorduiteinden wijzen hierbij allebei naar een andere kant.
  6. Om de uiteinden van de koorden te verfraaien, moeten de eindkappen aan het koord worden bevestigd. Lijm de eindkappen voorzichtig op de respectievelijke koorduiteinden met een textiellijm. Heb je liever niet de eindkappen uit de set? Je kunt ook zelfgekozen koordstoppers gebruiken.
  7. Klaar is jouw unieke smartphone hoes!

Materiaal voor uw smartphone ketting