Patroon Kindersjaal

Eenvoudig
Patroon Kindersjaal

Beschrijving

Deze colsjaal voor baby's is een ideaal project voor beginners. Met slecht een paar naden is de sjaal in mum van tijd genaaid! Kies een tricotstof naar wens of neem een stofrest en ga aan de slag met de stap voor stap handleiding hieronder.

Knippen

  • Voor de sjaal een rechthoek uit bijvoorbeeld tricot of sweat knippen. De naadtoeslag is nog niet in de onderstaande afmeting verwerkt. Naai je met de overlockmachine? Voeg dan ongeveer 6 mm toe voor de naadtoeslag. Naai je met de naaimachine? Dan kun je het beste aan alle kanten 1cm toevoegen voor de naadtoeslag.:
  • Grootte 1, Baby: 38x28 cm
  • Grootte 2, 1-3 jaar: 42x31 cm
  • Grootte 3, 3-6 jaar: 47x35 cm


Handleiding

Handleiding

  1. Vouw het rechthoek dubbel in de lengte en stik de lange zijdes. Houd daarbij een één kant een keeropening vrij van ongeveer 3 cm. Werk je met een dikkere stof? Houd dan een iets grotere opening vrij, zodat je het project straks nog kunt keren.
  2. Strijk vervolgens de naadtoeslagen uit elkaar en draai de stof om met de goede kant van de stof naar buiten.
  3. Nu de sjaal in de breedte samenvouwen. Nu heb je 4 lagen stof bovenop elkaar. De binnenste twee stoflagen liggen met de goede kanten van de stof op elkaar en worden aan de open zijde met één speld aan elkaar vast gespeld. Hierbij treffen de naadtoeslagen elkaar. (Zie foto hieronder)
  4. Step deze naad met de naaimachine, zonder vantevoren de openingen verder vast te spelden. Tijdens het naaien de sjaal steeds met de goede kanten op elkaar leggen tot je eenmaal rondom hebt genaaid.
  5. Keer de sjaal om met behulp van de keeropening. Naai de opening vervolgens met een paar blinde steken dicht zodat de naad niet is te zien.