Patroon hoofdband voor kinderen

Eenvoudig
icon
Hoofdband naaien

Beschrijving

Misschien heb je een kinderjurkje of short genaaid en heb je nog een reststuk jersey stof over. Dan hebben we hier het perfecte project voor jou: een bijpassende hoofdband! Een hoofdband voor kinderen heb je in mum van tijd genaaid. Hoofdbanden zijn niet alleen een mooie accessoire, maar ook handig om het haar uit het gezicht te houden bij het lezen, knutselen of spelen. Download het gratis patroon voor een hoofdband en ga van start met het naaien van een unieke haarband.

Dit heb je nodig:

Patroondelen uitknippen

Knip alle stukken uit en voeg 1 cm naadtoeslag toe.

Uit de tricot stof:

  • 2 x haarband op de stofvouw,
  • 1 x strook 4 cm breed, 10 cm lang

Je kunt de hoofdband eenvoudig aanpassen aan het hoofd van jouw kind. Knip de stroken stof simpelweg korter of langer. De strook voor de lus blijft even lang.


Instructies

  1. Leg de twee haarbandstroken met de goede kanten op elkaar en naai rondom aan elkaar vast. laat aan één lange zijde een opening open om de band om te keren.
  2. Keer de haarband om, sluit de opening met een paar handsteken en strijk de naden.
  3. Vouw vervolgens de haarband in het midden en naai een paar keer heen en weer over de dubbel liggende band, op 11 cm afstand van beide uiteinden. Vouw de resulterende flappen naar links en rechts.
  4. Naai de kleine stoffen rechthoek aan de lange zijde met de goede kanten op elkaar en trek hem recht zodat de naad in het midden zit. Vervoglens strijken, keren en nog eens strijken.
  5. Draai vervolgens de strook een keer van achteren naar voren om het begin van de lussen en trek stevig aan. Vouw het bovenste uiteinde ca. 1 cm naar binnen en naai met handsteken aan de binnenkant vast aan de haarband.