Patroon Babybroekje

Eenvoudig
icon
Pumphose aus Jersey Stoff

Beschrijving

Met ons gratis patroon voor een babybroekje heb je in korte tijd een mooi broekje genaaid! Het naaipatroon is erg praktisch en makkelijk, dus ook erg goed geschikt voor beginners. Het enige wat je nodig hebt is een tricot stof, boordstof en natuurlijk bijpassend naaigaren. Het babybroekje naaipatroon wordt door ons aangeboden in coöperatie met EMF Verlag. Het patroon is te downloaden voor de maten 56-98. Het naaipatroon zelf is in het Duits, maar met de onderstaande handleiding erbij komt het vast en zeker helemaal goed! Houd er rekening mee dat de naadtoeslag nog niet in het patroon is verwerkt.


Print het patroon uit op A4 en let er op dat je de pagina's print in ware grootte. Met het controlevakje (Kontrollquadrat) op het patroon kun je controleren of het patroon op de juiste grootte is afgedrukt. Het vakje moet 3x3 cm groot zijn. Plak de delen aan elkaar en knip de patroondelen uit in de juiste maat. Teken de delen vervolgens op je stof en vergeet hier niet de naadtoeslag nog toe te voegen.

Knip de volgende partoondelen uit:

  • Broekdeel `Hosenteil` 2x tegenzijdig uitknippen (Negeer hierbij de markering voor de broekzakken)
  • Tailleboord `Bauchbündchen` 1x op de stofvouw uitknippen
  • Enkelboord `Beinbündchen` 2x uitknippen
Broekdelen stikken
1/8

Broekdelen stikken

Leg de broekdelen met de goede kanten van de stof op elkaar. Pin de twee schuine, korte stukken aan elkaar vast en stik deze met een overlocksteek of, als je met een naaimachine werkt, met een kleine zigzagsteek of een speciale stretchsteek.

Patroon verleggen 1
2/8

Patroon verleggen 1

Pak het broekje met beide handen aan in het midden van de rechte kanten, zoals op het beeld rechts is te zien. Trek het patroon omhoog en leg het…..

Patroon verleggen 2
3/8

Patroon verleggen 2

…. precies zo neer als hier links te zien is. Het begint al op een broekje te lijken! Leg het vervolgens zo neer dat het precies op elkaar past.

Binnenkanten vastnaaien
4/8

Binnenkanten vastnaaien

Pin en stik vervolgens de binnenkant van de broekspijpen aan elkaar vast. Ook hier gebruik je een overlocksteek of, wanneer je met een naaimachine werkt, de stretchsteek of zigzagsteek.

Boorden naaien
5/8

Boorden naaien

De boorden voor de benen en buik parallel aan de weefkant omvouwen (zodat de stof goed stretcht in de breedte) met de goede kanten op elkaar. Naai de uiteinden aan elkaar zodat er een ring ontstaat. Vervolgens de boorden met de verkeerde kant naar binnen dubbelvouwen, zodat de hoogte wordt gehalveerd.

Boorden fixeren
6/8

Boorden fixeren

Verdeel de boord voor de buik in vier gelijke stukken en de boorden voor de benen in twee gelijke delen. Gebruik steeknaalden om de juiste plekken te markeren. Door dit te doen, stik je de boordstof op de juiste manier vast en is de elasticiteit van de boordstof goed verdeeld over alle kanten van het broekje.

Tailleboord vastnaaien
7/8

Tailleboord vastnaaien

Verdeel ook de bovenkant van het broekje in 4 gelijke stukken en pin steeknaalden op de markeerpunten. Schuif vervolgens de boord voor de buik in het broekje. Let er hierbij op dat de zoom van de boord precies op de zoom aan de achterkant van het boekje valt. De acht steeknaalden kun je nu reduceren tot 4 steeknaalden door de stoffen aan elkaar vast te pinnen.

Beenboorden vastnaaien
8/8

Beenboorden vastnaaien

De beenboorden kunnen op dezelfde wijze worden vastgenaaid. Hier valt de naad van de boorden precies op de naad van de broekspijpen. Vervolgens hoef je de baby harembroek alleen nog maar om te draaien zodat de goede zijde verschijnt en het broekje gedragen kan worden.

Alles Jersey Cover

Wil jij nog veel meer naaien?

Meer naaipatronen voor kinderkleding vind je in het boek "Alles Jersey - Kinderkleidung" van Lissi Wilbat. (ISBN 978-3-86355-607-5)

© EMF/Patric Wittmann, München und EMF/Lissi Wilbat