Paasmandje maken

Eenvoudig
icon
Paasmandje maken

Beschrijving

Zoeken uw kinderen of kleinkinderen met Pasen weer naar eieren of chocolade-eitjes? Dit hazenmandje is perfect om de gevonden eieren in te verzamelen. Daarnaast is het mandje ook leuk om cadeau te doen met bijvoorbeeld een chocolade paashaas erin of een ander kleinigheidje. Met onze gratis naaihandleiding inclusief patroon naait u het hazenmandje eenvoudig zelf.

Paasmandje patroondelen uitknippen

  • 2x mandje uitknippen op de stofvouw (1x uit cretonne en 1x uit de unikleurige stof)
  • 4x oor uitknippen (2x uit cretonne en 2x uit de unikleurige stof)

Zo maak je het paasmandje:

  1. Teken met stofkrijt of een uitwasbare stofmarkeerstift op de unikleurige stof een neus en mond + puntjes op de plaats waar de ogen moeten komen. Het patroon kan als voorbeeld worden gebruikt.
  2. Naai de wiebeloogjes met de hand vast.
  3. Naai met de hand de neus en mond. Gebruik hiervoor de siersteekgaren. Dit garen is net even dikker en steviger. Begin bovenaan bij de neus en werk steeds van links naar rechts.
  4. Neem het mandje patroondeel uit de unikleurige stof en vouw deze dubbel met de juiste kanten naar elkaar toe. Naai vervolgens de twee zijkanten, de lange kanten, aan elkaar met 1cm naadtoeslag. Doe hetzelfde voor de stof met het motiefje, maar laat hier aan één zijkant ongeveer 4 cm open. Deze opening kun je verderop gebruiken om het project om te draaien.
Tas omkeren
5/12

Tas omkeren

Draai beide mandjes met de goede kant naar binnen. De mandjes hebben link en rechts, onder de genaaide kanten, een kleine opening. Vouw een opening open zodat je twee stoflagen op elkaar kunt leggen van gelijke lengte. Naai deze aan elkaar vast op 1 cm afstand. Herhaal dit voor de andere drie openingen zodat je 4 afgewerkte hoeken hebt en twee mandjes onstaan.

6.    Draai het mandje van de stof met motief met de goede kant naar buiten en plaats deze in het mandje van de unikleurige stof. De juiste zijdes zitten nu tegen elkaar aan.

7.    Neem een oor met motief en een oor zonder motief en speld deze aan elkaar vast met de goede kanten van de stof op elkaar. Vervolgens naai je het oor met 1 cm naadtoeslag. Laat hierbij alleen het korte, rechte stuk open aan de onder kant van het oor. Herhaal dit voor het tweede oor.

8.    Maak vervolgens langs de ronde zijdes kleine knipjes in de naadtoeslag. Door dit te doen krijgt het oor een mooiere vorm na het omdraaien.

9.    Draai het oor om zodat de juiste zijde tevoorschijn komt en naai er vervolgens nog een keer omheen met een rechtse steek om het mooi af te werken. Herhaal dit voor het andere oor.

10. Plaats de oren tussen de twee lagen stof van het mandje. Aan elke zijde van het mandje plaats je een oor met de open, rechte kant van het oor naar boven, zodat deze aansluit bij de randen van het mandje. Speld de oren vast aan het m andje om ze op de juiste plek te houden.

11. Speld vervolgens op nog een paar plekken de beide mandjes langs de bovenrand aan elkaar vast zodat u zeker weet dat u goed uitkomt. Naai vervolgens de bovenkant rondom vast met 1 cm naadtoeslag.

12.  Nu kunt u de opening in de stof met motief gebruiken om het mandje om te draaien. Vervolgens kunt u het mandje mooi afwerken door nog een keer rond de bovenrand te naaien met een rechte steek, zodat de stoffen aan de bovenkant mooi recht blijven zitten.

Klaar!

Klaar!

Veel plezier bij het verstoppen van paaseitjes!

Alles voor jouw paasproject