Paasmandje knutselen

Eenvoudig
Paasmandje knutselen

Beschrijving

Zin om nog even (met de kinderen) te knutselen voor of tijdens Pasen? Leef je uit met het maken van een vrolijk paasmandje! Deze handleiding helpt jou een handje op weg met het creëren van zelfgemaakt paasmandje. Gebruik een stof naar wens en versier het mandje met DIY accessoires, lintjes of wat je ook maar wilt. Het DIY paasmandje kan ingezet worden als eiermand voor de gevonden eieren bij het eieren zoeken of gewoon als mandje voor de eieren of het brood bij het paasontbijt. Veel plezier met het knutselen van een paasmand!

Handleiding:

  1. Leg je stof op een tafel (met de goede kant naar beneden). Plaats je kartonnen doos in het midden van de stof en trek de omtrek van de doos met een potlood over op je stof.
  2. Breng textiellijm aan op de onderkant van de doos en lijm de onderkant van de doos vast op de plek die je met potlood hebt gemarkeerd. De onderkant van je doos is nu bedekt met stof. Tip: om te voorkomen dat lijmresten op de stof te zien zijn, kun je de lijm een beetje uitsmeren met een spons of een kwast.
  3. Nu plak je de stof vast aan de zijkanten van de doos. Om dit te doen, knip je vier hoeken uit de stof tot aan de rand van de doos. Doe dit links en rechts van de doos aan de boven- en onderkant waardoor je een soort van kruisvorm krijgt. Zo heb je vier zijden over die je over jouw kartonnen doos kunt vouwen en vastplakken.
  4. Lijm nu de stof vast aan de binnenkant van de doos. Breng hiervoor textiellijm aan de binnenkant van de doos aan en vouw de stof om naar beneden. Je kunt de stof natuurlijk een beetje bijknippen of omvouwen wanneer deze te lang is.
  5. Yeey! De doos is nu bedekt met stof. Het eerste deel van je mandje is klaar. Nu maak je het handvat aan de mand. Neem je kartonnen strook en gebruik deze als patroon voor de stof. Knip met een extra marge van 2,5 cm je strook stof.
  6. Breng textiellijm aan op de papieren strook en bedek deze met stof.
  7. Het handvat van jouw mand is klaar, je moet hem alleen nog even aan de mand nieten. Plaats de uiteinden van je handvat waar je wilt op de mand en niet hem vast. Heb je geen nietmachine? Gebruik dan draad en een grote naald om het handvat vast te naaien.
  8. Je kunt de rest van je stof (of een andere stof) in je mand te doen om een mooie vulling te creëren waar je de eieren op kunt leggen. Versier je mand met mooie paasclips zoals hier of met mooie linten die je kunt knopen. Maak de mand helemaal af door een afbeelding van ewen paashaas of konijn aan het mandje vast te nieten. Of, wanneer je met kinder knutselt, bevestig een ingekleurde kleurplaat aan de mand. Het mandje is klaar om gevuld te worden!