Oogmasker Maken

Eenvoudig
DIY Karnevalsmasken

Beschrijving

Of het nou carnaval is of niet: deze maskertjes kunnen het hele jaar door gemaakt worden door jong en oud! We hebben hier vier verschillende freebies voor jou die je gratis kunt downloaden. Je kunt kiezen tussen een piratenmasker, konijnenmasker, rendiermasker en een kattenmasker. Of je neemt de gewoon allevier en gaat lekker creatief aan de slag ;). We hebben de maskertjes geprobeerd bij een paar kinderen en volwassenen en ze bleken overal te passen, maar dit hoeft natuurlijk niet voor iedereen zo te zijn. Kijk daarom altijd even voordat je aan het knippen gaat of de oogafstand voor jou ook in orde is, zodat je het eventueel nog kunt aanpassen. De oogmaskertjes kunnen gemaakt worden van vilt, karton of zelfs van imitatieleer of een andere stevige stof. Wees vooral creatief en maak er jouw eigen creatie van! Print hieronder het patroon voor een masker naar wens en je kunt gelijk aan de slag! Mocht je snel een masker klaar willen hebben zonder al te veel moeite, dan kun je ook alleen de eerste pagina van de freebie uitprinten op stevig papier en klaar ben je.

Dit heb je nodig:

Sjabloon konijnenmasker
Sjabloon konijnenmasker downloaden
Sjabloon kattenmasker
Sjabloon kattenmasker downloaden
Sjabloon rendiermasker
Sjabloon rendiermasker downloaden
Sjabloon piratenmasker
Sjabloon piratenmasker downloaden
Gummiband
Gummiband oder 2 kleine Gummibänder Gummibänder
Viltresten
Viltresten in kleuren naar wens Vilt
Spelden
Spelden of stofklemmetjes Spelden
Konijnenmasker

Konijnenmasker maken

Stap 1: Print het patroon voor het masker en knip de patroondelen uit.

Stap 2: Draag het patroon over op karton, vilt of een ander materiaal naar wens en knip de delen uit. In het voorbeeld is gebruik gemaakt van wit glittervilt voor de basis, lichtroze knutselvilt voor de oren + neus en wit knutselvilt voor de tanden. Het masker heeft aan de zijkanten 2 lijntjes en twee rondjes als markering. De rondjes kun je gebruiken als je elastiekjes aan de zijkanten wilt bevestigen. Gebruik je elastiekband zoals in het voorbeeld is gebruikt bij de kat en het rendier? Dan maak je kleine sneetjes maken op de plek van de lijntjes. Tip: Teken het patroon op de achterkant van het karton of vilt. Gebruik je zwart vilt? Dan kun je het patroon tekenen met een krijtje of krijtstift.

Stap 3: Plak met knutsellijm de roze oren vast op de oren van het witte glittervilt. Vervolgens plak je de bovenkant van de tanden vast aan de achterkant van de roze neus. Laat dit even kort opdrogen en plak de neus vast aan het glittervilt.

Stap 4 (Optioneel): Op het patroon zijn snorharen getekend die we niet in ons voorbeeld hebben overgenomen, maar je kunt er natuurlijk voor kiezen om wel snorharen te maken. Onze tip: Gebruik hiervoor een Pearl Maker pen. Laat de snorharen wel goed drogen voordat je verder gaat!

Stap 5: Nu kun je elastiekjes bevestigen aan de zijkanten of jouw elastiekband door de gemaakte sneetjes halen. Het elastiekband haal je dan aan beide kanten van voor naar achter door het masker en vervolgens naai je het elastiekband aan beide kanten vast met een paar steken.


Kattenmasker maken

Kattenmasker maken

Stap 1: Print het patroon voor het masker en knip de patroondelen uit.

Stap 2: Draag het patroon over op de achterkant van karton, vilt of ander materiaal naar wens en knip de delen uit. In het voorbeeld is gebruik gemaakt van zwart glittervilt voor de basis en lichtroze knutselvilt voor de oren en neus. Het masker heeft aan de zijkanten 2 lijntjes en twee rondjes als markering. De rondjes kun je gebruiken als je elastiekjes aan de zijkanten wilt bevestigen. Gebruik je elastiekband zoals in het voorbeeld is gebruikt bij de kat en het rendier? Dan kun je kleine sneetjes maken op de plek van de lijntjes.

Stap 3: Plak met knutsellijm de roze oren en neus vast op het zwarte glittervilt.

Stap 4: Teken de snorharen. In het voorbeeld is gebruik gemaakt van een zilveren Pearl Maker pen. Laat de snorharen goed drogen voordat je verder gaat!

Stap 5: Nu kun je elastiekjes bevestigen aan de zijkanten of jouw elastiekband door de gemaakte sneetjes halen. Het elastiekband haal je dan aan beide kanten van voor naar achter door het masker en vervolgens naai je het elastiekband aan beide kanten met een paar steken vast.


Piratenmasker maken

Piratenmasker maken

Stap 1: Print het patroon voor het masker en knip de patroondelen uit.

Stap 2: Draag het patroon over op de achterkant van karton, vilt of ander materiaal naar wens en knip de delen uit. In het voorbeeld is gebruik gemaakt van een cremekleurig 1mm vilt voor de basis, rood vilt van 1 mm dikte voor de hoofband, zwart knutselvilt voor de ooglap en het skeletgezichtje en wit knutselvilt voor het skelet. Het masker heeft aan de zijkanten 2 lijntjes en twee rondjes als markering. De rondjes kun je gebruiken als je elastiekjes aan de zijkanten wilt bevestigen. Gebruik je elastiekband zoals in het voorbeeld is gebruikt bij de kat en het rendier? Dan kun je kleine sneetjes maken op de plek van de lijntjes.

Stap 3: Plak met knutsellijm eerst het zwarte lijntje voor het ooglapje vast op het gezichtdeel. Vervolgens plak je het rode hoofband vast aan de bovenkant van het gezicht. Daarna kun je het zwarte ooglapje vastplakken en daarbovenop het skeletje met ogen en mond. Het is even priegelwerk, maar het lukt! Tip: Gebruik de knutssellijm pen. Hiermee kun je niet alleen preciezer werken, maar de lijm droogt ook transparant op waardoor eventuele lijmvlekken niet meer te zien zijn zodra de lijm is opgedroogd.

Stap 4: Nu kun je elastiekjes bevestigen aan de zijkanten of jouw elastiekband door de gemaakte sneetjes halen. Het elastiekband haal je aan beide kanten van voor naar achter door het masker en vervolgens naai je het elastiekband aan beide kanten met een paar steken vast.


Rendiermasker maken

Rendiermasker maken

Stap 1: Print het patroon voor het masker en knip de patroondelen uit.

Stap 2: Draag het patroon over op de achterkant van karton, vilt of ander materiaal naar wens en knip de delen uit. In het voorbeeld is gebruik gemaakt van een roze glittervilt voor de basis, lichtroze knutselvilt voor de ogen, oren en neus, paars knutselvilt voor het voorhoofd en zilver glittervilt voor de hoorntjes en vlekjes op het voorhoofd. Het masker heeft aan de zijkanten 2 lijntjes en twee rondjes als markering. De rondjes kun je gebruiken als je elastiekjes aan de zijkanten wilt bevestigen. Gebruik je elastiekband zoals in het voorbeeld is gebruikt bij de kat en het rendier? Dan kun je kleine sneetjes maken op de plek van de lijntjes.

Stap 3: Plak met knutsellijm eerst de lichtroze en paarse delen op het glittermasker. Vervolgens plak je de zilveren vlekjes op het paarse stuk en als laatste plak je de zilveren hoorntjes vast op de achterkant van het roze glittervilt. Druk dit nog even goed aan en laat het drogen voordat je verder gaat, zodat de hoorntjes goed blijven zitten.

Stap 4: Bevestig het elastiekband door deze aan beide kanten van voor naar achter door de gemaakte sneetjes in het masker te halen. Naai het elastiekband aan beide kanten met een paar steken vast.

Top categorieën voor carnavalsmaskers