Natuurvlekken verwijderen

Natuurvlekken verwijderen

Wanneer de kinderen buiten spelen, is het niet ongewoon daarna vlekken op hun kleren te vinden. Je kunt deze vlekken met een paar eenvoudige trucjes weer verwijderen. Zo staat niets het volgende speelavontuur nog in de weg.

Brandvlekken verwijderen

Brandvlekken zijn vrij eenvoudig te verwijderen bij stoffen die een kookwasprogramma kunnen verdragen. Voor een goed resultaat moet de stof nog wel intact zijn en niet verbrand. Maak een mengsel van azijn en zout om vervolgens de vlek hiermee aan te stippen. Aansluitend doe je stof in de wasmachine en was je de stof met het kookwasprogramma. Bij andere stoffen moet je iets voorzichtiger te werk gaan. Snijd hiervoor een ui doormidden en leg de ui met de vlakke zijde op de vlek. Laat de ui ongeveer 20 minuten liggen zodat het sap in de vlek kan trekken. Aansluitend zorgvuldig wassen met een sopje.

Grasvlekken verwijderen

Grasvlekken zijn ergerlijk, maar het verwijderen van de vlekken is geen onmogelijke opgave. We geven je een paar tips voor het verwijderen van een grasvlek uit kleding. Je kunt afwasmiddel gebruiken voor het verwijderen van de groene vlek. Smeer wat afwasmiddel op de plek en wrijf het voorzichtig in de stof. Vervolgens even laten intrekken en aansluitend de stof in de wasmachine stoppen.

Harsvlekken

Om een boomharsvlek te verwijderen kun je, net als bij kauwgom, de stof in de vriezer leggen. Na enkele uren kun je de vlek grootendeels eenvoudig wegkrabben. Eventuele vlekresten kunnen verwijderd worden met wasbenzine. Houd er wel rekening mee dat stoffen kunnen verkleuren door wasbenzine. Test daarom atlijd eerst even op een onvallende vlek van de stof. Na de behandeling kun je de stof wassen zoals je dit normaal gesproken ook zou doen.

Roetvlekken verwijderen

Roetvlekken kunnen relatief eenvoudig verwijderd worden. Het kan al helpen om de stof voorzichtig te borstelen om de poederige consistentie te verwijderen. Is het roet al behoorlijk in de stof getrokken? Maak een mengsel van wasbenzine, vloeibaar fijnwasmiddel en talkpoeder en breng het mengsel aan op de vlek. Laat dit opdrogen en borstel het vervolgens uit. Daarna kun je de stof wassen zoals je gewoonlijk ook doet.