Maritieme Tas Naaien

Eenvoudig
Maritieme Tas

Beschrijving

Ahoi! Als het zonnetje tevoorschijn komt en de temperaturen beginnen te stijgen, is het weer heerlijk vertoeven op of aan het water. Nu mist alleen nog een passende accessoire voor het vervoeren van jouw zonnenbril, boek, smarthphone en zonnebrandcrème. De maritieme look is een trend die we niet alleen bij kleding zien terugkomen, maar ook zeker op het gebied van decoratie en accessoires. Met een zelfgemaakte, maritieme tas ga je helemaal in stijl naar de kust. In onze naaihandleiding zie je hoe eenvoudig en snel je deze tas kunt naaien. De gratis handleiding is ook perfect geschikt voor beginnende naaiers en naaisters.

Knippen of snijden
1/4

Knippen of snijden


Vouw de stof met de goede kanten naar elkaar toe op elkaar en teken met een stofmarkeerstift een vierkant of rechthoek in het gewenste formaat, bijvoorveeld 50cmx50cm. Speld beide zijdes aan elkaar vast zodat je de voor- en achterkant eenvoudiger samen kunt uitknippen of snijden. Het koord in het midden doorknippen of snijden en de uiteinden met plakband verzegelen. (Of je bestelt 2x 1 meter koord.) .

Tas naaien & omkeren
2/4

Tas naaien & omkeren


Leg de patroondelen met de goede kant van de stof op elkaar en speld of klem de delen aan elkaar vast. Stik de zijkanten en onderkant van de patroondelen aan elkaar met een rechte steek met ongeveer 1 cm naadtoeslag. Werk de randen af met een overlocksteek of zigzagsteek om uitrafelen van de stof tegen te gaan. Vervolgens de open bovenkant ongeveer 2,5 - 3 cm naar binnen omslaan, de vouw strijken, vastspelden en rondom vlak langs de kant vaststikken. Die Tasche einfach nach dem Zuschnitt mit einer geraden Naht bei ca. 1 cm Nahtzugabe verschließen. Die Außenränder mit Zick-zack-Stich versäubern. Nicht vergessen, eine Seite bleibt offen. Anschließend die obere (offene) Kante auf beiden Seiten ca. 2,5 - 3 cm einschlagen, bügeln, abstecken und rundherum knappkantig steppen. Onze tip: Naai bij een gestreepte stof eenvoudig langs een streep voor een perfect rechte naad.

Ringen & koorden aanbrengen
3/4

Ringen & koorden aanbrengen


Snij (met een tornmesje) of druk (met een gaatjestang) op plekken naar wens gaatjes in de stof langs de open kant voor je tashengselkoorden, zodat de ringen hier aangebracht kunnen worden. Deze kun je erin slaan met een hamer of met een speciale tang. Vervolgens haal je het koord van buiten naar binnen door de ringen en maak knopen aan de binnenkant. Kleine tip: Typische zeemansknopen zien er ook aan de buitenkant mooi uit!

Applicatie opstrijken
4/4

Applicatie opstrijken

In de laatste stap strijk je een stofapplicatie naar wens op de tas. Je kiest natuurlijk zelf waar je deze wilt hebben. Je kunt ook kiezen voor een opnaaibare applicatie. In dit geval naai je de applicatie langs de rand met een zigzagsteek vast op de tas. Klaar is jouw tas, op naar het water!