Make-up Tasje naaien

Eenvoudig
icon
Make-up Tasje Kusmond

Beschrijving

Wil jij een uniek make-up tasje maken? Dan zit je het met dit tasje zeker weten goed! Op deze pagina vind je het gratis patroon voor een make-up tasje in mondvorm en stap voor stap instructies zodat je hem eenvoudig zelf kunt maken met stoffen en fournituren naar wens. Ga voor een rode stof om het leuke kusmond effect te krijgen.

Uitknippen

Uit het rode katoen: 4x voorkant en 2x achterkant (voeg zelf 1 cm naadtoeslag toe)


Instructies

  1. Naai de rits vast aan de rechte zijde van de twee voorkanten en leg hierbij de goede kant van de rits op de goede kant van de stof. Sluit de rits en leg deze als test op de achterkant. Indien nodig kun je de kanten nog bijknippen van de kant met rits zodat de kanten weer gelijk zijn met de achterkant. Klap de naadtoeslagen naar de achterkant van de stof.
  2. Voor de voering leg je de andere twee voorkanten met de goede zijde op de achterkant van de rits. Speld aan elkaar en stik de delen vast. Vervolgens kun je de zijkanten van het voeringstuk nog bijknippen zodat deze weer gelijk zijn aan de achterkant.
  3. Leg de voorkant met de goede kant van de rits naar boven en stik de rits links en rechts vlak langs de rand vast.
  4. Open de rits een paar centimeter. Leg aan beide kanten een voorkant en achterkant op elkaar met de goede kanten van de stof naar elkaar toe. Stik eerst de buitenkanten rondom langs de rand aan elkaar vast en herhaal dit voor de binnenkant. Laat bij de binnenkant een paar centimeter open om je tasje om te kunnen keren.
  5. Knip de naadtoeslagen aan de ronde kanten bij of maak hier korte knipjes tot aan de naad. Keer het tasje om en sluit de keeropening met een paar handsteken of met de naaimachine. Schuif de voering in het tasje, druk de randen aan en strijk het tasje zodat de vorm goed tevoorschijn komt. Klaar is het make-up tasje!

Top categorieën voor tassen