Kruikhoes naaien

Eenvoudig
icon
Magische kruikhoes naaien

Beschrijving

Met deze magische kruikhoes worden koude of grieperige momenten stukken aangenamer! Je maakt de kruikhoes eenvoudig zelf met ons patroon en de bijbehorende stap voor stap tutorial. De hoes is gemaakt uit een paar kleuren antipilling fleece. De fleece stof is zacht, licht rekbaar is en rafelt niet uit, ideaal voor deze zachte kruikhoes. Waar wacht je nog op? Download hieronder het patroon en ga gelijk aan de slag.

  • Knippen of snijden:
  • Uit het witte fleece: 1 x voorkant kruikhoes (SB 2)
  • Uit het zwarte fleece:1 x onderzijde achterkant (SB 2)1 x bovenzijde achterkant (SB 2)1 x haar kruikhoes(SB 2)1 x bril (SB 2)1 x bliksemschicht (SB 2)
  • Uit het rode fleece: 1 x basis sjaal (SB 2)
  • Uit het gele fleece: 2 x sjaalstreep 1, 1 in tegengestelde richting (SB 2)1 x sjaalstreep 2 (SB 2)
van toepassing zijn
1/6

van toepassing zijn

Eerst maak je de voorkant van de kruikhoes. Naai daarvoor eerst elk geknipt deeltje vast op het deel voor de voorkant. Begin met het vaststikken van de rode sjaal, op de onderzijde van de voorkant binnen de naadtoeslag, met een rechte steek. Ga vervolgens verder met de gele strepen. Speld deze vast en stik ze vlak langs de rand vast op het rode stuk.

van toepassing zijn
2/6

van toepassing zijn

Speld vervolgens ook het haar, de bril en bliksemschicht vast op de voorzijde van de kruikhoes en stik vlak langs de randen met een rechte steek,

Toepassingstips
3/6

Toepassingstips

Om ervoor te zorgen dat de stoflagen niet verschuiven tijdens het naaien, kan het helpen om bakpapier onder de stof te leggen.

Toepassingstips
4/6

Toepassingstips

Het bakpapier kan je na het naaien verwijderen door het simpelweg los te trekken en te verscheuren.

Naai terug
5/6

Naai terug

Vouw de rechte zijden van de boven- en onderzijde van de achterkant 2x 1 cm om naar de achterkant. Speld vast stik vast op voetjesbreedte. Speld daarna de onderzijde voor de achterkant vast op de voorkant met de goede kanten van de stof op elkaar.

Compleet
6/6

Compleet

Nu nog de bovenkant van de achterzijde vastspelden met de goede zijde van de stof nar binnen wijzend. In het midden speld je de stof vast bovenop de onderzijde van de achterkant. Stik vervolgens de lagen rondom aan elkaar vast op voetjesbreedte. Nu alleen nog de hoes omkeren, jouw kruik erin stoppen en wegkruipen op de bank!


Veel plezier bij het maken van de hoes!

boek aanbeveling

boek aanbeveling

Nog veel meer handleidingen vind je in het boek "HELDEN DER KINDHEIT - DAS NÄHBUCH" van KARIN MOSLENER