Kindermuts breien

Eenvoudig
Kindermuts breien

Beschrijving

Wanneer je een vrolijke kindermuts wilt breien, zit je met deze muts helemaal goed! In onze gratis breihandleiding laten we je zien hoe je een kindermuts breit in rechte steek met een d.m.v. haaksteken afgewerkte onderrand. De twee pompons maken de muts helemaal af! Deze kun je zelf maken, maar ook kant en klaar kopen, zodat je deze in mum van tijd an de muts toevoegd. In het voorbeeld is gebruik gemaakt van een garen met kleurverloop, voor een extra speels effect. Je kunt natuurlijk helemaal zelf bepalen wat voor wol of garen je gebruikt en een muts geheel naar eigen wens samenbreien.

In samenwerking met Rellana.

Handleiding:

De muts wordt gebreid in een ribbelsteek (= alle toeren recht breien)

  • Zet 20 steken op in jouw kleur naar wens en brei recht verder tot je 48 ribbels hebt gebreid (komt overeen met een lengte van ongeveer 40 cm)
  • Kant alle steken af.
  • Vouw jouw gebreide werk dubbel en naai de stukken aan de zijkant en bovenkant aan elkaar vast.
  • Pak nu een haaknaald en jouw tweede kleur wol/garen- en. Haak twee keer rondom de onderrand met vasten voor een mooie afwerking van de van het mutsgat.
  • Maak vervolgens van de dezelfde kleur wol twee pompons. Het maken van een pompon is heel eenvoudig: Wikkel garen om een vork of om 3 vingers (afhankelijk van hoe groot je jouw pompons wilt hebben). Des te vaker je het garen om je vingers of een vork wikkelt, des te dikker wordt jouw pompon! Haal vervolgens voorzichtig het garen van je vingers of de vork, wikkel een stukje garen om het midden heen en knoop strak vast. Nu knip je aan beide kanten de lussen door. Klaar is jouw pompon!
  • Bevestig de pompons vast aan de bovenste hoeken van de muts met een paar handsteken (vanaf de middenlus van de pompon).