Kinderblousje naaien

Eenvoudig
icon
Kinderbluse aus Musselin

Beschrijving

Deze heerlijk luchtige blouse is gemaakt van mousselin en daarmee perfect geschikt voor de warmere dagen van het jaar. Het blousje is eenvoudig zelf te naaien met ons gratis patroon voor een kinderblouse en de bijbehorende instructies. Je kunt de kinderblouse naaien uit mousseline, maar je kunt ook kiezen voor een andere, lichte katoenen stof. Download het patroon hieronder en ga direct aan de slag met een unieke kinderblouse!

Dit heb je nodig:

Patroondelen uitknippen

  • Print het patroon en plak de pagina's zoals aangegeven aan elkaar vast om vervolgens het patroon in de gewenste grootte uit te kunnen knippen.
  • De naadtoeslag is niet inbegrepen. Let hierop bij het overdragen van het patroon op de stof! Voeg bij de zoomen 1,5 cm toe, bij de hald 2 cm en de overige zijdes 1 cm.
  • De voor- en achterkant zijn gelijk aan elkaar. Dit deel kun je dus twee keer uitknippen op de stofvouw.
  • De mouw kun je ook twee keer op de stofvouw uitknippen.
  • Maak knipjes in de naadtoeslag op de pek van de markeringen. Hier treffen de mouwtjes en het armgat elkaar.
  • Verder heb je nog twee rechthoekige stukken stof nodig (stofstroken) om de armgaten aan de onderkant mooi af te kunnen werken. Ook deze delen vind je (inclusief naadtoeslag) in het patroon.
Zijnaden sluiten
1/9

Zijnaden sluiten

Sluit de zijnaden en werk de randen mooi af met een overlocksteek of zigzagsteek. Vouw en strijk de naadtoeslagen naar de achterzijde.

Zoom stikken
2/9

Zoom stikken

Vouw en strijk de onderrand 0,5 cm naar binnen. Vervolgens vouw en strijk je de rand nogmaals naar binnen, maar dan 1cm. Stik de onderrand rondom vast.

Stofstroken voor armsgaten
3/9

Stofstroken voor armsgaten

Vouw de korte zijdes van de stofstroken 0,5 cm om en strijk deze. Vervolgens stik je de beide korte kanten vast.

Mouwzoom
4/9

Mouwzoom

Voordat de stofstroken worden aangenaaid, bereid je de mouwen voor zodat je geen schoudernaad nodig hebt. Strijk de mouwzomen eerst 0,5 cm om en vervolgens 1 cm en speld het vast. Pas in stap 7 wordt het vastgestikt.

Stofstroken vastspelden
5/9

Stofstroken vastspelden

Plaats de stofstroken aan de goede kant van de stof op de open rand onder de arm, zodat de omgeslagen rand onderaan zit. Speld nu knipje op knipje vast zodat het uiteinde van de strip aan beide kanten net iets over de knipjes uitsteekt, De middelste knip van de stofstrook komt op de zijnaad.

Naden strijken
6/9

Naden strijken

Vouw de rand van knipje tot knipje met een naadtoeslag van 1 cm. Vouw de strook naar binnen en strijk over de gevouwen naad. Sluit de raglannaden. Daarbij wordt de omgestreken, maar nog niet gestikte armnaad, niet uit elkaar geklapt, maar zo behandeld alsof hij reeds is gestikt. Ook de omgevouwen stofstroken worden niet teruggeklapt.

Naadtoeslag bijknippen
7/9

Naadtoeslag bijknippen

Knip de naadtoeslag tussen de knipjes bij naar 0,5 cm. Stik het armsgat rondom vast.

Mouwen naaien
8/9

Mouwen naaien

Zo ziet het er nu uit vanaf de buitenzijde.

Halsgat naaien
9/9

Halsgat naaien

Vouw de halsrand 0,5 cm naar binnen en vervolgens nog weer 1,5 cm. Strijk de vouwen. Stik het halsgat romdom langs de rand vast en laat daarbij een gat open van ongeveer 2 cm voor het doorhalen van de elastiekband.

Trek de elastische band met een veiligheidsspeld door de halsrand, bepaal de optimale lengte afhankelijk van de gekozen maat en de gewenste look. Het is het beste om eerst losjes te knopen en het te laten passen. Verbind vervolgens de uiteinden met een paar steken en sluit de opening in de zoom van de halslijn.