Handpop maken

Eenvoudig
icon
Handpop maken

Beschrijving

Schattiger wordt het niet! Deze handpop tovert een glimlach op ieders gezicht. Het haasje is niet alleen geschikt als handpop, maar kan ook als paasdecoratie worden gebruikt. Door het stevige vilt blijft het haasje goed staan en kan hij bijvoorbeeld in de vensterbank worden neergezet of op tafel. Het gratis patroon voor deze handpop kunt u hieronder downloaden. Vervolgens naait u het haasje in slechts enkele stappen zelf met onze naaihandleiding.

Dit heb je nodig:

Patroondelen uitknippen

Knip de patroondelen zo netjes mogelijk uit. Het project wordt niet omgekeerd, waardoor de geknipte kanten zichtbaar zijn bij het eindresultaat.

  1. Lijf 2x knippen uit mintgroen vilt
  2. Oor 2x knippen uit mintgroen vilt
  3. Binnenkant oor 2x knippen uit wolwit vilt

Zo maakt u de handpop:

  1. Naai eerst met de hand een gezichtje op het haasje. Voor de neus gebruikt u het siersteekgaren in lichtroze en voor de ogen en mond neemt u het siersteekgaren in de kleur zwart. U kunt het gezichtje op het patroon gebuiken als voorbeeld.
  2. Naai de wolwitte binnenkanten van de oortjes vast op de mintgroene oren. Gebruik hierbij een zigzaksteek of een afwerksteek.
  3. Deg de onderkant van de oren tussen de twee lijfjes en spelt deze op de juiste plaats vast. Let er hierbij op dat u de wolwitte binnenkant van oren aan dezelfde zijde heeft zitten als het gezichtje.
  4. Naai nu langs de kant de delen aan elkaar met een zigzagsteek of afwerksteek. Laat alleen het rechte stuk aan de onderkant open.


Bettys Nähtipp

Bettys Tip

Deze handpop is tevens prima geschikt voor kinderen om zelf te maken. Het konijntje kan in het geheel met de hand worden genaaid, waardoor u geen naaimachine nodig heeft. Het gezichtje kan eventueel ook met textielstiften worden getekend.