Handdoeken Naaien

Eenvoudig
Handdoeken naaien

Beschrijving

Ben jij nog op zoek naar mooie, zelfgemaakte handdoeken voor in de keuken of in de badkamer? Met een stuk katoen en een stuk badstof maak je heel eenvoudig handdoeken geheel naar eigen stijl. Door de verschillende stofzijdes is de handdoek veelzijdig inzetbaar. Is dat niet handig? Begin gelijk aan jouw eigen handdoek(en) met onze gratis handleiding. Veel plezier bij het naaien!

Dit heb je nodig:

Zo maak je de keukenhanddoek:

  1. Naai uit het kleine stuk stof een ophanglusje door de zijranden naar binnen te klappen (net als bij een biaisband) en het vervolgens nogmaals dubbel te vouwen. Stik vervolgens vlak langs de randof gebruik een mooie siersteek als je deze hebt op je naaimachine. Klaar is je ophanglus.
  2. Leg de katoenen stof voor je neer met de goede kant van de stof naar boven. Leg de badstof erbovenop met de goede kant naar onder, zodat de goede kanten op elkaar liggen. Speld de stoffen aan elkaar vast en vergeet niet ook je ophanglus toe te voegen aan één van de korte kanten. De lus komt aan de binnenkant tussen de stoffen met de uiteinden op één lijn met de rand van de twee stoffen.
  3. Stik rondom langs de rand met ongeveer 0,5 cm naadtoeslag en houd een opening open om de handdoek om te kunnen keren.
  4. Keer de handdoek om en druk de naden een beetje aan (bijvoorbeeld met het gummetje van de achterkant van een potlood) zodat de vorm goed tevoorschijn komt, ook in de hoeken. Naai de keeropening dicht met een blinde steek. Stik vervolgens nog een keer rondom vlak langs de rand. Hiervoor kun je een rechte steek gebruiken, maar ook een zigzagsteek. Net wat je zelf het mooiste vindt!
  5. Mocht je het mooier vinden wanneer de stoffen ook in het midden goed aan elkaar vastzitten, da kun je ook nog een patroon in de handdoek quilten. Heb je een stof met een patroon? Stik dan langs vormen van het patroon. Ook kun je ervoor kiezen om meerdere cirkels te stikken of een ruitenmotief. Wees lekker creatief en maak er wat origineels van!


Alles voor jouw naaiproject