Haakbenodigdheden voor beginners

Kies de juiste haakbenodigdheden

Kies de juiste haakbenodigdheden

Haken op zich is natuurlijk al leuk, maar met de juiste producten wordt haken nog veel leuker! Laten we het zo zeggen: de gekozen producten kunnen haken voor jou maken of kraken. Nu denk je misschien dat valt toch wel mee? Tuurlijk kun je garen of wol tegenkomen van goede kwaliteit voor een mooi prijsje, maar er is niets ergerlijker dan garen dat tijdens het haken enorm gaat pluizen of zich in meerdere draden gaat rafelen. Of een stroeve, houten haaknaald waar je garen of wol totaal niet soepel over glijdt en steeds blijft haken. Ga daarom voor kwalitatieve producten en voorkom dat je door ergernissen gelijk weer afhaakt. Hieronder laten we je zien wat je nodig hebt aan haakbenodigdheden nodig hebt als je net begint met haken en geven we je enkele tips.

Hierboven zie je de vier belangrijkste dingen die je nodig hebt om een project te voltooien. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een stuk te haken zonder een patroon erbij te hebben, maar om het haken echt onder de knie te krijgen is het wel goed om patronen te leren begrijpen zodat je straks ook moeilijke patronen kunt gebruiken. Wat betreft de keuze voor een haaknaald: het is maar net wat jij het fijnste vindt! Je hebt standaard, metalen haaknaalden, bamboe haaknaalden, haaknaalden met softgrip en speciale, ergonomische haaknaalden. De laatste zijn voor sommigen een ware uitkomst, terwijl anderen het juist weer helemaal niet fijn vinden werken. Het is dus een beetje uitproberen welke haaknaald voor jou het beste is. Onze haaknaald-tip: De haaknaalden van Prym met softgrip. Die liggen goed in de hand en zijn fijn om mee te werken!

Is jouw eerste project een omslagdoek, sjaal of deken? Maak het jezelf niet te moeilijk door gelijk met meerdere kleuren te werken en aldoor van kleur te moeten wissen. Ga voor haakgaren met kleurverloop! Er zijn meerdere soorten verkrijgbaar op grote rollen of bollen zodat je soms met één rol al genoeg hebt voor jouw project. Door het kleurverloop in de wol wordt het haken van grotere stukken nooit saai!