Gymtas naaien

Eenvoudig
Dummy Header

Beschrijving

Een gymtas naaien is zo gepiept! Deze gymtas hebben we voor jou in twee verschillende stijlen gemaakt, zodat goed te zien is dat je met deze naaihandleiding verschillende kanten op kunt. De stijlvolle tas is eenvoudig te maken en prima geschikt voor beginners. Je kunt de tas ook uit andere stoffen maken, bijvoorbeeld spijkerstof, kunstleer of canvas. Veel plezier bij het creatief zijn!

Gymtas uitknippen
1/9

Uitknippen

Snijd of knip de volgende stukken (naadtoeslagen zijn reeds inbegrepen).

Uit de stof met patroon:

Voor het hoofddeel: 2 stukken van 38 cm x 37 cm en voor de lussen: 2 stukken van 4 cm x 8 cm.

Uit de effen stof:

Onderkant: 2 stukken van 38 cm x 16 cm

Gymtas randen afwerken
2/9

Randen afwerken

Werk de randen van de patroonstukken af. Dit gaat het beste met een overlockmachine. Mocht je deze niet hebben, kies dan voor een overlocksteek of zigzagsteek op jouw naaimachine.

Hoofddeel en onderkant verbinden
3/9

Hoofddeel en onderkant verbinden

Naai het hoofddeel en het onderstuk aan elkaar vast en strijk vervolgens de naadtoeslagen uit elkaar. Je kunt de naad als extra toevoeging met een kanten band of een boord versieren. Deze stik je vanaf de goede kant van de stof op de tas.

Gymtas Lusjes vormen
4/9

Lusjes vormen

Vouw de randen van je patroondelen voor de lussen in de lengte naar het midden om. Strijk de randen en vouw de lussen nogmaals in het midden dubbel. Strijk opnieuw en stik de lussen vlak langs de rand. Je hebt nu smalle strookjes met de goede kant van de stof aan de buitenzijde.

Gymtas Lussen bevestigen
5/9

Lussen bevestigen

Vouw de stroken dubbel en speld ze op een afstand van ongeveer 1-2 cm vanaf de onderkant vast aan een van de patroondelen. Leg vervolgens de patroondelen met de goede kanten van de stof op elkaar. Het strookje ligt nu met de gecreëerde lus tussen de stoflagen. Speld de delen op enkele plekken aan elkaar vast.

Gymtas naaien Stap 6
6/9

Gymtas naaien

Begin met het naaien vanaf de bovenkant van één van de zijkanten. Naai de eerste 4 cm, houd daarna 3 cm vrij en naai vervolgens verder door naar de onderkant. Let er hierbij op dat de gemaakte lussen op de juiste plek blijven zitten en mooi recht tussen de stoflagen worden vastgestikt.

Zodra je bij de andere zijkant bent aangekomen, stop je 7 cm vóór de bovenrand en laat 3 cm open om vervolgens de laatste 4 cm dicht te naaien.

Tunnel voor het koord afwerken
7/9

Tunnel voor het koord afwerken

Strijk de naadtoeslagen uit elkaar en werk de gaten voor het koord af door een keer rondom over de naadtoeslagen te stikken.

Tunnel naaien
8/9

Tunnel naaien

Klap de bovenkant 4-5 cm naar binnen om en strijk de kant. Stik vanaf de goede kant van de stof, rondom vlak langs de onderrand. Let op: Bereken niet te weinig ruimte voor de breedte van de tunnel om te voorkomen dat het koord straks niet past.

Gymtas Koord doorhalen
9/9

Koord doorhalen

Snijd of knip jouw koord in twee gelijklange stukken en haal de koorden door de tunnel. Bevestig hiervoor een veiligheidsspeld aan het uiteinde om het koord eenvoudig door de tunnel te kunnen trekken. Haal het koord door de tunnel en door één van de lussen. Herhaal dit met het andere stuk koord voor de andere zijde. Tenslotte knoop je de uiteindes van de koorden aan elkaar.


Klaar is jouw gymtas!

Top categorieën voor tassen