stoffen.net, trotse bezitter van het GOTS-certificaat!

 

Waarom GOTS (Global organic textile standard)?

 

Wij van stoffen.net waarderen het enorm dat u als onze klant met de vele prachtige stoffen en materialen uit ons assortiment unieke stukken maakt, waarin veel zorgvuldigheid en liefde voor details is gestoken. Bovendien passen zelfgemaakte kledingstukken perfect. Wat wil u nog meer?

 

Wij willen meer. Wij willen dat ook de materialen die u gebruikt met deze zorgvuldigheid en verantwoordelijkheid worden gemaakt. Want DIY-projecten zijn in de allereerste plaats duurzame projecten: wij verspillen daarbij geen bronnen of vervuilen het milieu niet, dus waarom zouden we dat bij het produceren van materialen wel toestaan?

 

 

Openklappen

Dichtklappen
 


 

 

 

 

 

De officiële short-clip van GOTS (Global Organic Textile Standard) geeft u ontspannend en duidelijk alle relevante informatie die u over GOTS moet weten. De video beschrijft waarom de GOTS belangrijk is en wat er door deze norm gecontroleerd en geregeld wordt.

 

De GOTS is een internationaal erkende norm die zich inzet voor een milieuvriendelijke en sociale verwerkingsketen van textiel. Daarbij richt de GOTS zich niet alleen op de duurzame productie, maar stelt bovendien strenge regels en richtlijnen op voor bedrijven langs de toegevoegde-waarde-keten. Met het GOTS-label moet gegarandeerd worden dat het product sociaal-verantwoordelijk en milieuvriendelijk geproduceerd is.

 

Om dit doel te bereiken, definieert de GOTS ecologische en sociale criteria waar de ondernemingen zich aan moeten houden. Het gebruik van vezels van biologische teelt, uitsluiting van stoffen die schadelijk voor het milieu of giftig zijn en de invoering van een minimumloon zijn maar een kleine greep uit de verplichte criteria van de GOTS. Om te garanderen dat men zich aan de norm houdt, moeten alle bedrijven van de toegevoegde-waarde-keten jaarlijks een controle laten uitvoeren door een onafhankelijk testinstituut dat door GOTS geaccrediteerd is. Vooral bij verdachte gebeurtenissen worden onaangekondigde controles uitgevoerd en als niet meer aan de criteria voldaan wordt, verliest de onderneming per direct zijn certificering. Gedetailleerde informatie vindt u op de officiële GOTS-website.

 

Wij van fabfab GmbH zijn erg blij dat we vanaf november 2015 officieel deel uitmaken van deze duurzame toegevoegde-waarde-keten.

 

 

 

 

Stoffen.net gebruikt cookies om u de best mogelijke service te garanderen. Als u op deze pagina verder surft gaat u akkoord met het gebruik van cookies.